Москва

Русија: Имамо доказе да су САД и Британија умијешане у саботажу Сјеверног тока

  • Извор: СРНА
  • 09.10.2024. 17:37

Русија има доказе о умијешаности САД и Велике Британије у саботажи гасовода "Сјеверни ток", а објављивање тих доказа зависиће од ситуације, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Ови докази постоје. А да ли ћемо их објавити зависиће од тога како ће се одвијати ситуација око истраге. Пошто смо више пута свима нудили сарадњу, радили смо то и јавно и путем доступних правних канала између органа за спровођење закона, више пута смо и контактирали са њима. Подржали смо ове законске захтјеве, и политички и јавно, а нисмо добили никакав одговор", рекла је она.

Она је додала да сматра да Њемачка мора да буде заинтересована за размјену материјала, за добијање информација од Русије и за пружање одговарајућих информација.

Иран би једним потезом могао свијет да баци на кољена

Иран би једним потезом могао свијет да баци на кољена

"Штавише, били смо спремни да изнесемо све што имамо у оквиру истраге под окриљем УН, али Запад је и ово блокирао. Стога, ми спроводимо сопствену истрагу и, наравно, имамо информације о којима говоре руски званичници - посебно директор руске спољне обавјештајне службе Сергеј Наришкин. База доказа такође постоји", рекла је она.

Наришкин је раније рекао да су САД и Велика Британија директно умијешане у саботажу "Сјеверног тока".

Он је навео да су у организацију, припрему и извођење детонације били укључени професионални диверзанти англосаксонских обавјештајних служби, подсјећа ТАСС.

Фуад Касумовић исмијава СДА: Теже ми је ово него побиједити њих

Фуад Касумовић исмијава СДА: Теже ми је ово него побиједити њих

"Америчка администрација сматрала је такву саботажу оправданом да би гарантовала одвајање Европе, углавном Њемачке од Русије", рекао је он. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм