Упутио прозивке

Руска Амбасада одговорила чешком шефу дипломатије

  • Извор: СРНА
  • 10.10.2024. 16:03

Амбасада Руске Федерације одговорила је чешком министру иностраних послова Јану Лепавском на његове прозивке упућене Русији, наводећи да је у свакој реченици изрекао лаж.

Реагујући на изјаву Липавског да "Чешка има искуство руске агресије 1968. године" из Амбасаде Руске Федерације истичу да, као прво, није Чешка него Чехословачка.

"Друго, није `руска агресија`, него операција у којој су учествовали јединице оружаних снага СССР-а, Њемачке Демократске Републике, Пољске, Мађарске и Бугарске", објаснили су из Амбасаде Русије.

Према истом извору, постојала је озбиљна опасност од инвазије у Чехословачку контингента НАТО-а, који је у то вријеме одржавао вјежбе код граница земље.

"Претпостављамо да је Липавски сувише млад да познаје ове чињенице, али и највјероватније био школован према приручницима `обојених револуција`", наводе из Амбасаде Русије.

Хтјели да укину Букинг: ''Раде нелегално''

Хтјели да укину Букинг: ''Раде нелегално''

Говорећи, како истичу, језик разумљив за Липавског, из руске Амбасаде наводе да су Совјетски Савез и његови партнери бранили социјалистички поредак, заснован на правилама марксизма-лењинизма, што су покушавали да наруше буржоаски елементи уз подршку Запада.

"Све је логично, зар не? Липавски каже да `руска агресија води ка прехрамбеној кризи те ствара миграционе токове`", наводи се у саопштењу и истиче да је ријеч о лицемјерној лажи.

Како појашњавају, свима је већ јасно да је управо неоколонијална политика Запада проузроковала раст цијена животних намирница, што је чињеницама доказивало руско руководство.

Осим тога, додају, само потпуно одвојен од стварности човјек може повезивати свјетску миграцију са корацима Русије.

"Ако мисли на Украјину, милиони њених држављана нашли су азил и посао у Русији. Липавски каже да `су акције Русије допринијеле јединству Европског савеза`. Није то јединство, господине Липавски, него крдо вазала, који поданички гледају у очи вашингтонском газди. Чак је и Велика Британија одлучила да неће учествовати у овом новом совјетском, извињавамо се, европском савезу", наводе из Амбасаде Русије.

Путарина у Српској ће се моћи плаћати у еврима

Путарина у Српској ће се моћи плаћати у еврима

Када је ријеч о изјави Липавског да је почео пријем Украјине, Молдавије и Грузије у Европски савез, из Амбасаде Русије наводе да је јасно да ове земље апсолутно не испуњавају злослутне и прецијењене критеријуме и нормативе ЕУ, иако се лицемјерно спомињу ради пристојности.

"Видимо неприкривено русофобичну геополитику, исту такву која је постојала и приликом придруживања Европском савезу саме Чешке, да не говоримо о Балтичким државама", напомиње се у саопштењу.

На тврдњу чешког министра да "руска агресија исцрпљује ресурсе, који су потребни на другом мјесту", из Амбасаде Русије су препоручили да је боље да се искористе ради побољшања просперитета чешког народа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.