Реакција

Руска амбасада у САД одговорила на Камалине увреде Путину: Безобразлук је постао навика

  • Извор: РТ Балкан
  • 09.10.2024. 11:11

Амерички владајући кругови показују фрустрацију и немоћ јер не могу да се помире са чињеницом да Русија води политику засновану на националним интересима, поручили су из руског дипломатског представништва.

Амбасада Русије у Вашингтону назвала је неприхватљивим изјаве потпредсједнице САД Камале Харис о руском предсједнику Владимиру Путину и напоменула да је америчким политичарима "безобразлук постао навика".

Наиме, кандидаткиња за предсједницу САД из Демократске партије критиковала је свог републиканског ривала Доналда Трампа због података изнијетих у књизи новинара Боба Вудворда "Рат" и толико се занијела да се обрушила и на руског предсједника.

До Путина је дошла критикујући Трампа због наводног контакта са руским предсједником и назвала га је "диктатором убицом".

- Огорчени смо неприхватљивим изјавама потпредсједнице САД упућених предсједнику Русије - наводи се у саопштењу.

Према наводима амбасаде, тренутна ситуација говори о фрустрацији и немоћи владајућих кругова у Вашингтону, пише РТ Балкан.

- Њихов говорни апарат каналише бијес и увредљиву реторику, с обзиром на то да не могу да докрајче Руску Федерацију и нанесу јој стратешки пораз - напомињу у амбасади.

Политика коју води Русија заснована је на националним интересима, а реторика које се придржавају власти САД вређа цео руски народ који показује непоколебљиво јединство око лидера, нагласиле су руске дипломате.

Власти САД треба да се помире са чињеницом да Русија води политику засновану на националним интересима, поручили су из амбасаде.

Кремљ је раније изразио жаљење што су Русија и њен председник постали саставни део политичке борбе у САД.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.