Формулисани конкретни задаци

Руско министарство: НАТО разматра опције за војне операције против Русије

  • Извор: Танјуг
  • 08.10.2024. 08:59

Замјеник министра спољних послова Русије Александар Грушко изјавио је данас да НАТО разматра опције за војне операције против Русије.

"Сада су чланице НАТО-а престале да крију да се спремају за потенцијални оружани сукоб са Русијом, одобрени су регионални одбрамбени планови, формулисани су конкретни задаци за све војне команде блока", рекао је Грушко у интервјуу за Риа новости.

Напоменуо је да НАТО истовремено “испитује логистичке руте за пребацивање трупа и наоружања преко Атлантика на мјесто гдје се налазе складишта наоружања”.

Грушко је оцијенио да НАТО стално повећава степен напетости према Русији.

Грушко је додао и да Москва и НАТО имају линије комуникације, да министри одбране Русије и САД воде дијалог, али да су ти канали више намијењени за хитне случајеве, а не за проналажење начина да се смање тензије.

“Постоје такозване вруће линије комуникације и могућности за хитне контакте и даље су на нивоу министара одбране Русије и Сједињених Држава, а не за проналажење начина да се смање тензије”, рекао је Грушко, преноси РИА Новости.

У октобру 2021, као одговор на протјеривање руских дипломата у НАТО, руски министар спољних послова Сергеј Лавров најавио је узвратне мјере Русије: поред обустављања рада војне мисије за везу НАТО-а у Москви, престао је и рад њеног информационог бироа, наводи руска агенција.

Стална мисија Русије при НАТО обуставила је рад, а за контакте са Русијом од алијансе је затражено да контактира руског амбасадора у Белгији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: