Владимир Путин

''Руској војсци 2023. године испоручено 140 хиљада дронова!''

  • 19.09.2024. 16:00

Русија је, у условима специјалне војне операције, вишеструко повећала производњу посебно траженог наоружања, а такође је побољшала њихове карактеристике, узимајући у обзир борбено искуство, рекао је предсједник Русије Владимир Путин на састанку Војно-индустријске комисије Русије о развоју беспилотних авионских система специјалне намјене.

„И данас предузећа одбрамбене индустрије раде ритмично, прецизно и чине све што је потребно како би снабдјела трупе које учествују у специјалној војној операцији савременим наоружањем, техником, муницијом и опремом. Захваљујући таквом раду радника ове индустрије, производња посебно потребних модела вишеструко је повећана, а њихове тактичко-техничке карактеристике побољшане су и прилагођене специфичностима борбене употребе“, рекао је шеф државе.

Путин је такође саопштио о значајном повећању испорука дронова Оружаним снагама Русије.

Шта је Поинт Немо, најудаљенија тачка свијета, и коју тајну крије

Шта је Поинт Немо, најудаљенија тачка свијета, и коју тајну крије

„Укупно је 2023. године Оружаним снагама испоручено око 140 хиљада беспилотних апарата различитих типова. Ове године планира се значајно повећање производње дронова, тачније скоро 10 пута“, истакао је руски предсједник.

Он је додао да ништа мање од дронова не треба развијати ни системе за електронско ратовање.

„Истовремено са развојем дронова потребно је тражити средства за њихово електронско и ватрено уништавање. То ће омогућити да се спасе животи наших војника и цивила и поузданије заштити војна техника, цивилна инфраструктура и критични објекти“, објаснио је Путин.

Према његовим ријечима, свима је постало јасно да је тема беспилотних летјелица важна.

„Наш дневни ред обухвата низ питања везаних за развој беспилотних авионских система специјалне намјене. Тема је важна и тражена, то сви добро знамо. И не само ми, то је сада постало јасно у цијелом свијету“, рекао је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм