Грчка

Сахрањена дјевојчица коју је убио стриц, ријечи мајке парају срце

  • Извор: Телеграф
  • 13.06.2024. 12:59

Дјевојчица (11), која је брутално убијена у Грчкој, јуче је сахрањена у свом родном граду.

За убиство се сумњичи њен рођак (37), наводно стриц, који је приведен дан након злочина и који је признао убиство.

Малу Василики јуче је на вјечни починак испратило на стотине људи, међу којима њени другари из школе, који нису могли да задрже сузе. Неутјешни рођаци носили су бијели ковчег од куће гдје је девојчица живјела до цркве Светог Атанасиоса.

"Нека моја дјевојчица нађе правду. Моја дјевојчица није заслужила ово мучење. Желим да кажем свим мајкама на свијету да воде рачуна о својим дјевојчицама. Не дозволите да им се деси оно што се мени десило", рекла је Василикина мајка у сузама на сахрани.

Дјевојчица је нестала у недјељу увече, а родитељи су око 3 сата ујутру пријавили њен нестанак. Беживотно тијело малене са убодним ранама пронађено је у понедјељак у једној њиви, а полиција је брзо привела осумњиченог, њеног рођака који је дјевојчицу убио јер није жељела да има полне односе са њим.

У питању је мушкарац који је раније осуђиван због силовања малољетног дјетета и који је пуштен из затвора до одлуке Апелационог суда. Он је 2020. осуђен на девет година затвора јер је 2017. силовао 14-годишње дијете, наводно рођаку оца убијене Василики.

Сарајкићу одређен притвор због убиства Крше

Сарајкићу одређен притвор због убиства Крше

Родитељи су у сузама говорили за медије и питали власти зашто су дозволиле да осуђени силоватељ буде на слободи.

Подсјетимо, сигурносне камере су снимиле како дјевојчица у недјељу око 20 часова улази у аутомобил свог стрица. Према његовом признању, он је Василики раније током дана видио у пекари и предложио јој да се заједно прошетају. Обећао јој је да ће је покупити колима и дијете је ушло у његово возило, не слутећи шта је чека.

Недуго након што су кренули, рођак је покушао да је силује.

Дјевојчица се бранила и запријетила да ће све рећи родитељима. Тада је осумњичени зграбио шрафцигер и избо дијете.

Према налазима обдукције, шрафцигер је дјетету зарио у срце и више пута у леђа. Њено беживотно тијело је потом бацио и отишао кући. Ујутру је отишао на посао, а потом је тјешио родитеље мале Василики који су вјеровали да је дјевојчица отета.

Полиција се огласила о тешкој несрећи код Приједора: Погинуо сувозач из пежоа, возач на УКЦ-у Српске

Полиција се огласила о тешкој несрећи код Приједора: Погинуо сувозач из пежоа, возач на УКЦ-у Српске

Када је полиција, на основу снимака препознала да возило у које је Василики ушла, припада осумњиченом, он је одмах ухапшен.

Јуче уочи сахране, непознате особе су запалиле кућу осумњиченог. Срећом у кући није било никог, јер су његови најближи напустили раније село, страхујући од освете, преноси "Телеграф".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: