Кулен, сланина, кобасица и чварци најтраженији су производи на бијељинском Сајму меса. Ниже цијене и велик избор сасвим су довољни разлози да се дође. Задовољни и посјетиоци и излагачи.
"Сланина, пршут, кобасица, печеница, углавном све од трајне робе. Ми углавном производимо све од фарме до трпезе, клање, сушење, све до ресторана и сервирања. Најбитније је да је добра сировина и да се ради на природан и традиционалан начин", каже Саво Тарана, Требиње.
Сухомеснати производи су деликатеса ових простора и нема куће у којој се не једу.
"Највише се тражи сланина, кољенице, буткице, сви производи заиста, али највише сланина и прерађевине сухомеснате", каже Бранислав Крсмановић, руководилац производње ЗП Комерц Вршани.
Нема дилеме шта народ воли да једе, кажу организатори сајма. Посјета то и показује.
"А наш народ шта једе ако не месо у Семберији је то намирница број један на првом мјесту", каже Миленко Зупур, организатор сајма меса.
А на мјесту гдје се одржава Сајам меса и сухомеснатих производа очекује се неколико хиљада посјетилаца који могу да обиђу 80 излагача. На њиховим штандовима има и сира и вина. Али то није све – за праве гурмане организују се такмичења у брзом једењу кобасица и испијању пива. А ни то није све – за све посјетиоце бик на ражњу јер, шта би један сајам меса био без тога?