Предсједник Русије

Си-Ен-Ен признао: Запад хтио да изолује Путина, Самит БРИКС-а показао да је далеко од тога

  • 22.10.2024. 22:27

О Самиту БРИКС-а писао је данас Си-Ен-Ен који је навео да присуство свјетских лидера на том догађају показују да предсједник Русије Владимир Путин није сам – иза њега стоји коалиција савезника иако Запад тежи да га изолује.

"Запад жели да Путин буде изолован. Велики самит БРИКС, који он одржава, показује да он никако није сам. Иза њега стоји коалиција земаља у настајању", наводи се у извјештају.

Тема дана: Самит БРИКС-а у Казању

Тема дана: Самит БРИКС-а у Казању

Такође се наводи да самит свједочи о све већем зближавању земаља које су дио организације. Истиче се да томе прије свега доприноси жеља да се "види помак у глобалној равнотежи снага" и да се "супротстави Западу на челу са САД".

Истовремено, "Си-Ен-Ен" напомиње да је самит у Казању "највећи међународни скуп" у Русији у посљедње вријеме који ће дати руском предсједнику Путину могућност да "разговара један на један са колегама из БРИКС и високим званичницима из пријатељских земаља".

Међу њима и предсједник Додик: МИП Русије објавио списак свјетских лидера учесника на Самиту БРИКС-а

Међу њима и предсједник Додик: МИП Русије објавио списак свјетских лидера учесника на Самиту БРИКС-а

Самит БРИКС у Казању одржава се од 22. до 24. октобра. Како је рекао помоћник руског предсједника Јуриј Ушаков, на самиту је представљено 36 земаља, од којих 22 на највишем нивоу, а на догађају учествују и руководиоци шест међународних организација.

Пратите нас и путем Вибера