Мађарски министар спољних послова

Сијарто америчком амбасадору: Уживајте у пребројавању

  • Извор: СРНА
  • 25.10.2024. 21:19

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто поручио је америчком амбасадору Дејвид Пресман, који је критиковао највишег дипломату Мађарске јер је посјетио Русију 11 пута од почетка украјинске кризе, да ужива у пребројању.

Сијарто је истакао да ће посјећивати било коју земљу за коју сматра да треба све док је то у складу са интересима Будимпеште.

Он је навео да су дјеловања и одлуке мађарске спољне политике одређене само интересима Мађарске и савјетовао Пресману да се навикне.

- Уколико мађарски национални интереси захтијевају да се састанем и водим важне разговоре са руским или бјелоруским колегама, то је управо оно што ћу учинити, као што и радим претходних година - рекао је Сијарто новинарима.

Сијарто је коментарисао и Пресманову опаску да су његове посјете Русији "у потрази за профитом, а не за миром".

- Када смо већ код профита, можда би амбасадор желио да каже нешто о економској користи коју су побрале САД када је Русија послала много уранијума за њене нуклеарне електране прошле године - нагласио је Сијарто.

Мађарска влада се више пута залагала за своје суверено право да сарађује са Русијом у енергетици, пољопривреди и другим областима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм