Политика ЕУ - самоубилачка

Словачки европосланик: У Европи сви схватају да Украјина губи

  • 15.10.2024. 09:10

Европској унији је доста бриселске политике упумпавања оружја у Украјину, Европљани виде да то нема смисла с обзиром на неуспјехе Кијева на фронту, а једина будућност за ЕУ ​​је нормализација односа са Русијом, сматра члан Европског парламента из Словачке Љубош Блага.

„Мислим да су Европљани већ сити овог слања оружја и милијарди евра у Украјину, јер прије свега виде да то нема смисла, јер Украјина губи. Сви виде да Украјина губи“, рекао је Блага за Спутњик.

Нема краја крвопролићу, Рује најавио: НАТО ће наставити да подржава Кијев

Нема краја крвопролићу, Рује најавио: НАТО ће наставити да подржава Кијев

Он је додао да чак и неолиберални медији на Западу признају да Русија напредује на фронту.

„На крају крајева, Европска унија ће се заситити сопствене политике против Русије и ове милитаризације. И надам се да ће се то догодити што прије, јер је ова политика ЕУ самоубилачка. Једина нормална будућност за нас је обнављање нормалних односа са Русијом. То нам је потребно у енергетици, економији, култури и на свим пољима“, закључио је словачки европосланик.

Неочекивана сцена на иранској телевизији: Ипак је жив?

Неочекивана сцена на иранској телевизији: Ипак је жив?

Русија сматра да испоруке оружја Украјини ометају рјешавање ситуације, директно укључују земље НАТО-а у сукоб и представљају „играње ватром“. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Према његовим ријечима, САД и НАТО директно учествују у сукобу, укључујући не само испоручивањем оружја, већ и обучавањем војника у Великој Британији, Њемачкој, Италији и другим земљама. У Кремљу су изјавили да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси преговорима и да ће имати негативан ефекат.


Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Манастири (Р)

    ' Манастири (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Аграр (Р)