Разбијена криминална мрежа

Шпанска полиција заплијенила 98 украдених луксузних аутомобила

  • Извор: Танјуг
  • 22.10.2024. 15:11

Шпанска полиција заплијенила је у оквиру велике међународне операције 98 украдених луксузних аутомобила, чиме је успјела да разбије значајну криминалну мрежу и да поврати украдена возила која потичу из европских земаља попут Велике Британије и Уједињених Арапских Емирата.

Током операције ухапшено је 66 припадника криминалне групе који су оптужени за крађу аутомобила и фалсификовање докумената, преноси Јуровикли њуз.

Украдена возила би добила фалсификоване документе, а потом би била пребачена у Шпанију, саопштила је полиција.

Како се наводи, вриједност украдених возила процијењена је на преко 6 милиона евра, а она су илегално допремљена из земаља ЕУ, међу којима су Њемачка, Италија, Шпанија, Португалија и Француска, као и Велика Британија и Уједињени Арапски Емирати.

Када би украдена возила стигла у Шпанију, лажни документи су коришћени да би се добиле потврде да су прошла техничку инспекцију, а потом би била продавана преко националних и међународних платформи.

У операцији названој СУСПИСИО, поред шпанске полиције учествовала је и европска агенција за граничну стражу Фронтекс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.