Хантер Бајден

Почиње суђење Бајденовом сину

  • Извор: Агенције
  • 02.06.2024. 17:08

Три дана након што је предсједник САД Џозеф Бајден изјавио да "нико није изнад закона", његов једини син Хантер Бајден суочава се са суђењем које би га могло довести у затвор.

Суђење Хантеру Бајдену почиње сутра у Вилмингтону у Делаверу.

Бирачком тијелу суђење Хантеру Бајдену није толико важно.

Гласачи вјероватно неће кривити Џозефа Бајдена чак и ако му син буде осуђен, показују анкете. Више од половине анкетираних казало је да је Бајден добар отац који подржава сина у условима безброј правних потешкоћа.

Поставља се питање, међутим, да ли ће судбина Хантера Бајдена одвући пажњу или узнемирити актуелног предсједника који се налази у јеку тешке предизборне кампање.

Хантер Бајден је у септембру оптужен по три тачке које се односе на посједовање оружја уз употребу наркотика у Делаверу. Он се изјаснио да није крив.

Осим тога, федерални тужиоци подигли су пореске оптужбе против Хантера Бајдена, што је други кривични поступак против сина америчког председника. У оптужници од девет тачака се наводи да је планирао да утаји најмање 1,4 милиона долара федералних пореза од 2016. до 2019. године.

Три кривична дјела и шест прекршаја укључују непријављивање и неплаћање пореза, лажну пореску пријаву и прикривање процене имовине.

Ако буде проглашен кривим у поступку о утаји пореза, Хантер Бајден би могао да се суочи са казном до 17 година затвора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.