Медији: Паризу предати подаци о злочинима над дјецом

Телеграм ипак поклекао?

  • Извор: РТ Балкан
  • 12.09.2024. 16:26

Након што су француске власти ухапсиле оснивача Телеграма Павела Дурова, Телеграм почео је да одговара на захтјеве Париза, пише "Либерасион", наводећи да су до сада француској страни већ предати подаци о неким злочинима над дјецом.

"Према нашим информацијама, платформа за размјену порука је одговорила на захтјеве Канцеларије за малољетнике националне полиције и жандармерије у вези са неколико кривичних истрага, пруживши материјал који би могао да помогне у идентификацији одређених осумњичених. Конкретно, ријеч је о злочинима над дјецом", наводи се у тексту.

Лист даље подсјећа да велики број тужилаштава у Француској води процесе у којима се од Телеграма захтјева да преда одређене информације. Поред тога, сарадницима државних органа се савјетује да обнове раније обустављене истраге. 

Дуров најавио измјене на Телеграму

Дуров најавио измјене на Телеграму

"Либерасион" истиче и да се власти у Белгији, такође, надају сарадњи са Телеграмом. 

"Ми смо заиста примјетили да је Телеграм већ неко вријеме спремнији да сарађује са правосудним системом. Помно пратимо ово питање у нади да ће сарадња наставити да се развија у правом смјеру", рекли су из федералног тужилаштва Белгије. 

Подсјетимо, тужилац Лора Беко је открила да је Телеграм привукао пажњу истражитеља након што су одлучили да игноришу захтјеве Одјељења за сајбер-криминал, укључујући и оне који се тичу дјечије порнографије. 

''Живот Дурова у опасности''

''Живот Дурова у опасности''

Дуров је због одбијања да сарађује са француским властима ухапшен 24. августа у Паризу. Оптужен је за читав низ кривичних дјела, укључујући и за саучесништво у управљању интернет платформом у циљу обављања незаконитих трансакција организоване групе.

Поводом његовог хапшења огласио се и бивши амерички обавјештајац Едвард Сноуден, који је изјавио да је хапшење оснивача Телеграма напад на основно право слободе говора.

Маск послије хапшења Дурова: Било би ми паметно да ограничим своја путовања!

Маск послије хапшења Дурова: Било би ми паметно да ограничим своја путовања!

Дуров је пуштен уз кауцију од пет милиона евра, али му је за сада забрањен излазак из Француске, а тужилац Лора Беко тврди да оснивач Телеграма сада сарађује са истрагом. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: