Кандидат за предсједника САД

Трамп код Рогана, осам милиона људи прегледало подкаст за 12 сати – о изборима, НЛО и животу на Марсу

  • Извор: СРНА
  • 26.10.2024. 18:29

Тврдње о изборној крађи, НЛО објекти, могућност живота на Марсу и укидање федералног пореза, неке су од тема у трочасовном гостовању Доналда Трампа у подкасту код Џоа Рогана. Углавном пријатељски разговор је за 12 сати преслушало осам милиона људи, а Трампу је био довољно важан да закасни на предизборни митинг у Мичигену. Све чешће појављивање у подкастима дио су стратегија кампања обје странке уочи америчких избора. У финишу трке, републиканци су изабрали најбољег за младе, конзервативне и неодлучне мушкарце, које планирају да изведу на гласање.

Бивши амерички предсједник и актуелни републикански кандидат у трци за Бијелу кућу Доналд Трамп причао је о широком спектру тема у трочасовном разговору са Џоом Роганом, аутором The Joe Rogan Experience, популарног подкаста у Сjедињеним Државама и свијету.

Интервју је био довољно садржајан да Трамп закасни на свој раније заказани митинг у Мичигену.

Нови Град: Сахрањен полицајац који је убијен у терористичком нападу

Нови Град: Сахрањен полицајац који је убијен у терористичком нападу

- Морам да кренем. Треба да одржим добар говор тамо. Ако будем лош, тебе ћу окривити - обратио се Трамп домаћину подкаста пошто се ближио трећи сат интервјуа.

Разговор је објављен у петак око 22 часа према локалном времену и за 12 сати га је погледало и преслушало више од осам милиона људи на Јутјуб каналу са 17 милиона претплатника.

Присталице чекале Трампа три сата по хладном времену, отишли прије његовог доласка

Многе присталице Доналда Трампа напустиле су митинг републиканског предсједничког кандидата у америчкој савезној држави Мичиген прије него што је Трамп стигао јер су чекали три сата на хладноћи док је он учествовао у популарном подкасту.

Скуп је одржан у петак увече на аеродромској писти на аеродрому Траверс Сити, гдје су температуре пале на око 10 степени Целзијуса.

Трамп се онима који су остали да га чекају извинио због кашњења, рекавши да је разлог томе интервју са Џоом Роганом, најслушанијим подкастером у земљи, преноси АП.

Посланици Европског парламента позвали на укидање љетњег рачунања времена

Посланици Европског парламента позвали на укидање љетњег рачунања времена

Неколико минута прије него што је Трампов скуп у Мичигену требало да почне, његов портпарол је на платформи Икс објавио да Трамп управо напушта Тексас, удаљен више од два сата авионом.

Трамп је снимио видео поруку из свог авиона позивајући своје присталице да остану, обећавајући им добру забаву.

Роган је одбијао да угости Трампа, сматрајући га "есенцијалном пријетњом по демократију", али је у подкасту објаснио промјену става.

- Када су пуцали на тебе, прошло ми је кроз главу да мораш да дођеш у емисију - рекао је Роган на почетку разговора са републиканским кандидатом, алудирајући на јулски атентат на Трампа током предизборног скупа у Пенсилванији.

Љубазни домаћин

У неформалном разговору, Трамп је поновио тврдње из кампање – Камала Харис је радикална марксисткиња, а претходхни избори су покрадени. Мејнстрим медији су непријатељи. Модератори недавно одржане предсједничке дебате су пристрасни.

Пошто је Роган затражио доказе за тврдње о крађи избора, Трамп се невјешто позвао на измјене тадашњих изборних закона без претходног одобрења судова.

- Требало је да добију одобрења за измјену ствари које су спровели, али они то никада нису добили - рекао је Трамп, подсјетивши на такозване "олакшице" у виду раног и гласања поштом у доба пандемије вируса корона 2020. године.

Роган, Трамп и три сата подкаста

Домаћин подкаста био је често пријатељски настројен према саговорнику, кога је похвалио за поједине потезе и смисао за хумор. Ријетко је прекидао Трампова излагања. Оштрије су се сукобили само око питања заштите животне средине.

Дјевојчица (11) задобила опекотине од производа који многе дјевојке користе

Дјевојчица (11) задобила опекотине од производа који многе дјевојке користе

- Активисти екологију користе као оружје и постала је алат за заустављање привреде и економског раста - рекао је Трамп прије него што га је Роган прекинуо: "Али, постоји оправдана забринутост због еколошких катастрофа, ваљда је циљ да се оне смање?"

Трамп се сагласио, али се брзо пребацио на терен чисте воде и ваздуха, сматрајући да се ситуација може поправити без "угрожавања пословања нафтних компанија".

Економски јерес – чепркање по порезу

Спомињући економију, Трамп је поновио популистичку замисао о укидању савезног пореза на доходак, што је у америчкој јавности дочекано са скепсом.

- Зашто да не - одговорио је Трамп на Роганово питање колико је озбиљан у тој намјери.

Критиковао је и федералне субвенције које за циљ имају да подстакну производњу полупроводника, што је иницијатива актуелног америчког предсједника Џозефа Бајдена.

Доналд Трамп у посљедњој фази кампање често гостује у подкастима

- Тајван је крив за крађу чипова - рекао је бивши амерички предсједник, похваливши кинеског лидера Сија Ђинпинга, чија администрација ову острвску државу сматра својом неправедно отцјепљеном провинцијом.

Сунце изнад Хумске улице - Партизан пред дупке пуним трибинама ''самљео'' Чуку

Сунце изнад Хумске улице - Партизан пред дупке пуним трибинама ''самљео'' Чуку

- Бриљантан је момак, свиђало се то вама или не - рекао је Трамп.

Рекао је и да рата у Украјини никада не би било да је био реизабран.

Трамп: Супротност сам диктатора

Трамп вјерује да Американцима дугује кандидатуру и борбу за фер изборе који би, како сматра, значили и његову побједу.

У посљедњој фази кампање запретио је својим политичким и институционалним противницима, тврдећи да ће појединим телевизијама одузети лиценце за емитовање, а судију који води поступак против њега отерати са функције.

У подкасту је био "блажи".

Амерички избори одржавају се у уторак, 5. новембра

- Смирен сам момак. Заправо сам сушта супротност диктатору, како ме називају - рекао је Трамп.

Ипак, смиреност се губила када би причао о Камали Харис, својој ривалки у трци за Бијелу кућу, коју је више пута напао и описао као "не тако паметну особу".

- Она је већа пријетња од страних непријатеља и њиховог уплитања у нашу политику. Ако постане предсједница, што не вјерујем да ће се десити, ова земља неће успјети - изјавио је бивши амерички предсједник.

НЛО, живот на Марсу и "Роганов ученик"

Причало се и о неидентификованим летећим објектима и могућности живота људи на Марсу.

- Никада нисам вјеровао у ванземаљски живот. Али, причао сам са пилотима који кажу да су видјели чудне ствари на небу. Много сам научио о НЛО тематици. На Марсу би могло бити живота, нема разлога да не мислите тако - изјавио је Трамп.

Док је Доналд Трамп гостовао у подкасту код Џоа Рогана, Камала Харис је у Тексасу бранила права жена на абортус.

Ужас на Косову: Двоје Срба пронађено мртво

Ужас на Косову: Двоје Срба пронађено мртво

Пошто га је Роган упозорио да су бројна истраживања показала супротно, те да не мисли да тамо има живота, Трамп је навео да је то живот који не познајемо.

Републикански кандидат је у једном тренутку истакао и значај гостовања у подкасту, описујући себе као "Рогановог ученика".

Роганова револуција и "тај добри РФК"

Подкаст Џоа Рогана је покренут 2009. године и посебно је популаран међу млађом мушком публиком. Вишесатни разговори укључују широк спектар гостију и тема из области политике, спорта, технологије, забаве…

Бивши стенд-ап комичар, ММА коментатор, водитељ и глумац је кроз свој подкаст изградио велику базу сљедбеника. Ипак, посљедњих година се суочава са бројним оптужбама за ширење дезинформација о ковиду, расизам и антисемитизам.

Језиве сцене у Формули 1: Расел излетио са стазе, па се закуцао у ограду

Језиве сцене у Формули 1: Расел излетио са стазе, па се закуцао у ограду

Иако није бјежао од политичких тема, избјегавао је да јасно подржи одређеног политичара.

Међутим, у августу је истакао да симпатише Роберта Ф. Кендија Млађег, тада независног кандидата на предстојећим изборима, који је у међувремену одустао од кампање и подржао Трампа.

Џо Роган, аутор једног од највећих свјетских подкаста

- То су симпатије, али не и подршка. Никада нисам званично подржао Кендија или било ког кандидата на овим изборима - објашањавао је Роган касније своју изјаву.

Трамп се у разговору са Роганом похвалио и да Кенедија убјеђује да уђе у његову администрацију.

- Потпуно сам томе посвећен, иако имамо различите погледе по питању заштите животне средине. Нека се фокусира на здравство, тамо може да ради шта год жели - рекао је Трамп.

Кенеди је током претходних година био скептичан по питању вакцинације против коронавируса.

Удобна столица подкаста

Трампово гостовање код Џоа Рогана наставак је праксе кампања оба кандидата да у предворју председничке трке заобиђу традиционалне политичке интервјуе и, умјесто тога, учествују у нешто опуштенијим разговорима, како би се додворили млађима и неодлучнима.

Ипак, скоро је правило да и Трамп и Камала Харис бирају подкасте у којима се осјећају комфорно и не одговарају на "опасна" питања.

Пошто је Роган, бивши критичар Трампа, сада ближи ставовима републиканског кандидата, Харисова је одбила позив да буде дио шоуа.

Бивши амерички предсједник претходно игнорисао понуду Александре Купер, ауторке подкаста Call Her Daddy, да разговарају о правима жена на абортус.

Члан породице убијеног полицајца: Кобне ноћи није ни била његова смјена, требао је ускоро у пензију

Члан породице убијеног полицајца: Кобне ноћи није ни била његова смјена, требао је ускоро у пензију

Тема на којој би се бивши амерички предсједник лако оклизнуо била је сигурна кућа за Харисову, која је радо разговарала са Куперовом о нужности одбране женских репродуктивних слобода.

Избором гостовања Трамп покушава да на изборе извуче млађе мушкарце, а Харисова обесправљене жене.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Европске микродржаве

    У документарном програму Европске микродржаве овај пут доносимо нешто више информација о држави Андори.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм