"Нешто веома посебно догодило у Пенсилванији"

Трамп прекинуо скуп и почео да пушта музику, огласила се и Камала

  • Извор: РТ Балкан
  • 16.10.2024. 10:22

Предизборни скуп републиканског кандидата на предсједничким изборима у САД Доналда Трампа у предграђу Филаделфије спонтано се претворио у концерт, јер је бивши предсједник престао да одговара на питања када му је речено да је двоје људи у публици затражило помоћ љекара, и преузео улогу ди-џеја.

Модераторка скупа је била гувернерка Јужне Дакоте, Кристи Ноем, која је констатовала да је у сали превише топло, а Трамп је потом питао да ли раде клима-уређаји, преноси "Глас Америке".

Када је скуп прекинут, Трамп је затражио да се пусти пјесма "Аве Марија", а потом је предложио да се вече заврши тако што ће публика остати на својим мјестима и уживати у његовом избору пјесама, умјесто да га слуша како одговара на питања.

Сцена у Филаделфији, у Пенсилванији, како кажу Трампови сарадници, подсећала је на пријеме у Мар-а-Лагу – имању на Флориди, гдје Трамп радо преузима улогу ди-џеја на састанцима са богатим члановима свог приватног клуба.


Трампов "ди-џеј сет" потрајао је 40-ак минута и публици је понудио еклектичан микс, укључујући "Nothing Compares 2 U" Шинејд О'Конор, обраду Коенове "Hallelujah" и "November Rain" групе "Ганс енд роузес".

Портпарол Доналда Трампа, Стивен Ченг, написао је на мрежи Икс да се "нешто веома посебно догодило у Пенсилванији" и додао да је Трамп "другачији од свих осталих политичара у историји, и то је сјајно".

Међутим, послије овог скупа, демократска предсједничка кандидаткиња Камала Харис довела је у питање Трампово ментално здравље.

"Надам се да је са њим све у реду", написала је Камала Харис на свом налогу на мрежи Икс.

Кампања Харисове, која је почела агресивно да доводи у питање Трампово здравствено и ментално стање, саопштила је да је на скупу у понедјељак увече републикански предсједнички кандидат дјеловао "изгубљено, збуњено и успорено".

Трамп јој није остао дужан и затражио да потпредсједница САД уради тест когнитивних способности послије монтираног интервјуа за Си-Би-Ес.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?