Вашингтон

Трамп тражи војне авионе и војна возила

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2024. 18:38

Кампања Доналда Трампа посљедњих седмица од федералних власти је тражила војне авионе, да се прошире ограничења летова над његовим резиденцијама и скуповима, балистичко стакло унапријед постављено у седам држава за употребу у кампањи и низ војних возила за транспорт Трампа, тврди "Вашингтон Пост" позивајући се на службене мејлове у које су наводно имали увиде.

Према тврдњама листа, ови захтјеви су без преседана - јер се ниједан кандидат у новијој историји није превозио војним авионима прије избора. Али захтјеви су услиједили након што су Трампови савјетници у кампањи примили извјештаје у којима је влада навела да Иран још увијек активно планира да га убије, према мејловима које је прегледао "Вашингтон Пост" и људи упознати с тим, а који су говорили под условом да остану анонимни. Трампови савјетници су забринути због дронова и пројектила, тврде извори.

Битка за Пенсилванију: Барак Обама против Илона Маска

Битка за Пенсилванију: Барак Обама против Илона Маска

У мејловима у протекле двије седмице које је менаџер кампање Сузи Вилс упутила Роналду Л. Ровију, шефу Тајне службе, она је изразила незадовољство Тајном службом и рекла да је кампања недавно морала отказати јавни догађај у посљедњем тренутку због "недостатка особља" из Тајне службе.

Вилс је рекла да је Трампова кампања отежана у планирању због пријетњи и додала да америчка влада није била у могућности да пружи оно што кампања сматра довољно опсежним планом за заштиту Трампа.

Посланик Мајкл Волц, Трампов савезник, такође је написао писмо Тајној служби тражећи војне авионе или додатну заштиту за Трампов приватни авион.

Сјећате ли се дјевојчица из снимка 'Боже, Петра' - данас имају 19 година

Сјећате ли се дјевојчица из снимка 'Боже, Петра' - данас имају 19 година

Трампов портпарол Даниел Алварез одбила је да коментарише ове тврдње.

Званичници Тајне службе нису одговорили на конкретна питања о разговорима с руководиоцима Трампе кампање, али је портпарол Ентони Гигљелми у рекао да Трамп има "највиши ниво заштите". У писму кампањи, Рови је рекао да влада процјењује шта се може пружити.

"Помоћ Министарства одбране редовно се пружа за заштиту бившег предсједника, укључујући уклањање експлозивних убојитих средстава, псеће јединице и ваздушни транспорт", рекао је Гигљелми.

Тајна служба такође уводи привремена ограничења летова "преко резиденције бившег предсједника и када путује", додао је.

“Поред тога, бивши предсједник добија највиши ниво техничких сигурносних средстава која укључују беспилотне летјелице, против-беспилотне системе за надзор, балистику и друге напредне технолошке системе", додао је он.

Трговински ланци договарали цијене производа: Покренут поступак

Трговински ланци договарали цијене производа: Покренут поступак

Бивши амерички званичници кажу да не знају да ли је било који предсједнички кандидат добио војни авион. Један званичник који је служио под више републиканских администрација на вишим позицијама рекао је да би било "ванредно" да Тајна служба одобри такав захтјев.

Трампову противкандидаткињу, Камалу Харис, штите амерички маринци, а као потпредсједник САД лети Ер Форс Два, који је војни авион.

Ови захтјеви представљају ескалацију вишемјесечне битке између Трамповог тима и Тајне службе, а након два покушаја атентата на републиканског кандидата.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм