Републикански предсједнички кандидат

Трамп: Уколико побиједим, промијенићу америчку политику према Украјини

  • Извор: Танјуг
  • 24.09.2024. 20:41

Бивши предсједник САД и републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп изјавио да ће, уколико побиједи на изборима, промијенити америчку политику према Украјини и да ће настојати да се тај сукоб ријеши путем директних преговора Москве и Кијева.

Трамп је, на скупу присталица републиканаца у Пенсилванији у понедјељак, поново назвао украјинског предсједника Володимира Зеленског "највећим трговцем у историји", пренио је Блумберг.

- Мислим да је Зеленски највећи трговац у историји. Сваки пут када дође у земљу (САД), оде са 60 милијарди долара - рекао је Трамп.

Он је истакао да вјерује да Зеленски жели да демократски кандидат за предсједника Камала Харис побиједи на изборима у новембру.

- Уколико побиједим на овим изборима, прва ствар коју ћу да урадим је да позовем Зеленског и позовем (руског) предсједника (Владимира) Путина и кажем: "Морате да се договорите, ово је лудо" - рекао је Трамп на скупу у Индијани у Пенсилванији.

Са друге стране Зеленски је за Њујоркер рекао да осјећа да Трамп заправо не зна како да заустави рат, чак и ако мисли да зна како, као и да је

неприхватљиво да се рат оконча на тај начин што ће се Украјина одрећи дијела своје територије.

Зеленски би требало да се састане са Камалом Харис и предсједником САД Џозефом Бајденом у четвртак да би представио свој "план побједе" за окончање рата у Украјини, а планира и да замоли САД да подрже придруживање Украјине НАТО-у и обавежу се на континуирано снабдијевање Кијева напредним оружјем.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм