Изненађење

У Африци снијег нападао и до 2 метра, путници били заглављени у аутомобилима

  • Извор: Блиц
  • 23.09.2024. 09:40

Обилне сњежне падавине затвориле су путеве у Јужној Африци. Путници су били заглављени у аутомобилима послије неуобичајено обилних сњежних падавина у том дијелу континента.

У неким крајевима Африке снијег је нападао и до два метра.

Посебно је био погођен ауто-пут Н3 који повезује Јоханесбург и Дурбан, а хитне службе покушавале су да дођу до људи који су били заробљени у својим возилима у дијеловима гд‌је је пут затворен.

Неки су провели ноћ у својим аутомобилима. Кључни аутопут на истоку државе био је један од најтеже погођених, а неколико дионица је затворено, док су и заобилазнице непроходне, рекли су званичници.

Тринаест сати блокирани

– Службе за хитне случајеве су радиле без прекида током ноћи. Покушавале су да дођу до што већег броја учесника у саобраћају – рекла је менаџерка Управе за наплату путарине Танија Дугра.

Ћебад и оброци су достављани неким заглављеним возачима, саопштила је влада провинције Квазулу-Натал.

Мухамед Гулам рекао је за канал Њузрум Африка да је провео ноћ у аутомобилу са својом д‌јецом изван града Харисмита, око 270 километара југоисточно од Јоханесбурга.

– Били смо блокирани више од 13 сати, били смо без хране. Не бисмо успјели да се спасимо без помоћи служби за хитне случајеве – рекао је Гулам.

Два метра снијега

У неким областима сњежни покривач има дебљину и до два метра, објавили су из компаније за безбједност на путевима “Arrive Аливе””, преноси РТС.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: