Монструозно

Убила мужа и претварала се да је он на Фејсбуку

  • Извор: Телеграф
  • 19.09.2024. 07:36

Жена са Флориде која је оптужена за убиство мужа, закопавање његовог тијела у њиховом дворишту и потом претварање да је он на друштвеним мрежама, осуђена је за његово убиство.

У петак, порота је прогласила Лори Леј Шејвер (41) кривом за убиство другог степена с ватреним оружјем због убиства свог мужа, Мајкла Дагласа Шејвера (36), саопштила је Канцеларија државног тужиоца Петог правног округа у петак, 13. септембра, јавља магазин Пеопле.

Порота је донијела пресуду за четири сата на суђењу које је почело у понедјељак, 9. септембра, извјештава локална станица "WESH".

У фебруару 2018, Мајклов пријатељ је замолио Канцеларију шерифа округа Лејк да провери шта је с њим, пошто није виђен од новембра 2015, саопштиле су тада власти.

Мајкл, техничар у "Disney World Resort" у Орланду, никада не би напустио своју породицу, рекао је пријатељ.

Шерифови замјеници су дошли до куће Шејверових у Клермонту и срели се са Лори, која је рекла да свог мужа није видјела од 2015, саопштиле су полицијске власти.


Рекла им је да је њен муж напустио породицу.

Пустила их је да претраже кућу. Међутим, када су је питали да ли могу да доведу псе за претрагу имања, Лори им је наводно рекла да се врате с налогом.

Током суђења, капетан Кори Андерсон из Канцеларије шерифа округа Лејк свједочио је да је примјетио да се бетон испод њихове јаме за роштиљање чинио необично удубљен, извјештава локална станица Фокс 35 Орландо.

"1,83 метра са 2,44 метра и 20,3 центиметара удубљено," свједочио је. "Имало је облик тијела."

Дана 9. марта 2018, полиција се вратила са налогом, псима за претрагу тијела и радарем за тло. До краја дана пронашли су Мајклово тијело закопано око метар испод бетонске јаме у дворишту, упаковано у чаршав, обавијено церадом и причвршћено тракама.

Власти су пронашле Мајклове остатке "готово директно испод јаме за роштиљање", свједочила је крими техничарка Џесика Холкомб током суђења.

Аутопсија је показала да је био погођен једном у потиљак пиштољем калибра .38 "неколико мјесеци до неколико година" раније.

Лорини адвокати су тврдили да, иако је Мајклово тијело пронађено у њиховом дворишту, то не доказује да га је она убила.

У септембру 2020, Лори је оптужена за смрт свог мужа 2015.

Након што је Мајкл нестао, она се наводно претварала да је он на Фејсбук месинџеру, како би његова породица и пријатељи мислили да је жив, наводе судски списи.

Мајка четворо дјеце почела је да се виђа са другим мушкарцем, који је отац двоје њене најмлађе дјеце, након што је Мајкл нестао.


Удала се за свог дечка 2016. године.

У 2023, њен адвокат је поднио захтјев на суду тврдећи да је њена тада 7-годишња кћерка повукла обарач.

Током суђења, њена кћерка, која сада има 15 година, свједочила је: "Узела сам њено оружје, и изашла сам напоље, и отишла до врата. Врата су већ била отворена, а он је био на мојој мами на земљи. Тако да сам и ја била на земљи, ударајући га ... и пуцала сам у њега", свједочила је ћерка кроз сузе.

Лори ће казна бити изречена 25. новембра.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.