Мајк Џефрис

Ухапшен бивши директор модне компаније: Са партнером сексуално злостављао младиће

  • Извор: Агенције
  • 23.10.2024. 09:51

Бивши извршни директор модне компаније "Аберкромби и Фич" Мајк Џефрис, заједно са још двојицом мушкараца, ухапшен је због оптужби за трговину људима и међународну проституцију.

Оптужница од 16 тачака објављена је јутрос, десет година након што је Џефрис напустио фирму коју је водио 22 године, пренио је ББЦ.

Према подацима из истраге, која је покренута након анализе ББЦ и колективне тужбе, Џефрис и његови сарадници мамили су младиће лажним обећањима о ангажовању за послове модела, како би их водили на путовања током којих су их сексуално злостављали.

Оптужбе да су злостављали младе у потрази за каријерама

Амерички тужилац Брион Пис истакао је да су оптужени током дужег временског периода сексуално злостављали младе људе у потрази за каријерама у области моде и забаве.

"Овај случај би требало да служи као упозорење свима који мисле да могу да експлоатишу друге“, рекао је Пис на конференцији за новинаре.

Поред Џефриса (80), оптужени су и његов партнер Метју Смит (61) и Џејмс Џејкобсон (71), а сва тројица се суочавају са оптужбама за сексуалну трговину и међународну проституцију, које укључују 15 неименованих жртава између 2008. и 2015. године.

Уколико буду осуђени, они се могу суочити са казном доживотног затвора.

Плаћали десетинама мушкараца

Према оптужници, Џефрис и Смит плаћали су десетинама мушкараца за секс у својим домовима на Менхетну и у Хемптонсу, као и у хотелима широм Европе.

Такође, наведено је да је Џејкобсон имао “пробе” са младим мушкарцима прије него што би их увели код Џефриса и Смита.

Компанија је изразила шок и згражавање због оптужби против Џефриса, истичући да је тешко повјеровати да фирма има било какве везе са тим.

Џефрис је водио компанију од 1992. до 2014, када је поднио оставку због критика да не прати промјене у укусима тинејџера, преноси Танјуг.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.