Irak

Uhapšen drugi osumnjičeni za silovanje i ubistvo djevojčice u Njemačkoj

  • 08.06.2018. 15:07

Iračanin osumnjičen da je silovao i ubio 14-godišnju djevojčicu u Njemačoj uhapšen je jutros u sjevernom Iraku, saopštio je njemački ministar spoljnih poslova.

Horst Zehofer je rekao da je čovek, kojeg je policija identifikovala kao Alija Bašara, odveden u pritvor po zahtjevu njemačke federalne policije, prenijela je agencija Rojters. Njega su uhapsile kurdske bezbjednosne snage, dodao je Zehofer.

Njemačko tužilaštvo saopštilo je u četvrtak da su dvojica muškaraca, 20-godišnji Iračanin i 35-godišnji Turčin koji su živjeli u Visbadenu čekajući odobrenje za azil, optuženi za silovanje i ubistvo djevojčice Suzane Feldman. 

Nestanak tinejdžerke prijavljen je 22. maja, a u srijedu je prona]ena mrtva u šumovitom području, u blizini šina. 

Policija je saopštila da je 14-godišnji dječak, izbjeglica, došao u stanicu u Visbadenu i rekao da je djevojčica ubijena i silovana, a zatim imenovao Iračanina kao mogućeg počinioca. 

Policija je u četvrtak saopštila da traga za 20-godišnjim Alijem Bašarom, ali da sumnja da je s porodicom prije nekoliko dana pobjegao u Erbil u Iraku. Bašar je, takođe, bio osumnjičen za niz prekršaja u Njemačkoj, među kojima je i oružana pljačka. 

Veruje se da je on u Njemačku stigao u oktobru 2015. na vrhuncu migrantskog upliva u tu zemlju i da je ulagao žalbe na odbijanje njegovog zahtjeva za azil. 

Policija je ranije saopštila da je uhapsila drugog osumnjičenog, 35-ogodišnjeg državljanina Turske, ali ga je pustila nakon što su se pojavili "novi dokazi", koji ga osloba]aju optužbi. 

Ranija ubistva koja su počinili tražioci azila u Njemačkoj, izazvala su tenzije zbog priliva više od milion migranata u 2015. i 2016. godini, što je pitanje koje je krajnje desničarskoj stranci Alternativa za Njemačku (AfD) pomoglo da u]e u parlament na prošlogodišnjim izborima.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 12:55 Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица