Уз још троје људи

Ухапшен замјеник министра због узимања мита!

  • 12.08.2024. 11:08

Неименовани замјеник украјинског министра одбране оптужен је за узимање мита вриједног пола милиона долара и ухапшен је уз троје наводних саучесника, саопштено је из украјинске Службе безбједности.

Званичник, чије име није објављено у јавности, наводно је тражио од званичника рударске индустрије да му плате да пребаци опрему из рудника из региона Доњецка ка басену угља на западу Украјине.

Захарова: Терористи из Украјине започели нуклеарни терор

Захарова: Терористи из Украјине започели нуклеарни терор

"Спорна опрема је јединствена и ријетка а припада једној од државних компанија које се налазе у Покровску, једном од најактивнијих области сукоба на истоку Украјине. У прољеће ове године, представници индустрије су од замјеника министра енергије тражили дозволу за евакуацију опреме из зоне сукоба и да их употребе у другим регионима", наводи се у саопштењу.

Док Украјинци грцају у крви, Зеленски купује хотеле за десетине милиона евра

Док Украјинци грцају у крви, Зеленски купује хотеле за десетине милиона евра

У саопштењу се наводи да је званичник, чија је дужност, између осталих, очување рударске опреме, тражио новац за пребацивање а новац је добио уз помоћ три наводна саучесника, који су сви ухваћени приликом извршења спорног кривичног дијела.

Није објављен идентитет четворо оптужених.

Међутим, посланик из редова опозиције Јарослав Жељезњак именовао је ухапшеног министра као Олександра Хејла, преноси Срна.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм