Све тежа ситуација

Украјински војници положили оружје у Угледару

  • Извор: Агенције
  • 01.10.2024. 13:37

Украјинске трупе успјеле су да пребаце појачање на Угледар, али су то углавном били мобилисани који су се предали, рекао је шеф непризнате ДНР Денис Пушилин на ТВ каналу Русија 24.

- Упркос озбиљним успјесима на угледарском правцу, схватамо да се непријатељ тамо и даље држи, и то сасвим озбиљно она појачања која је непријатељ ипак успио да пребаци из неспремних, недавно мобилисаних, на улицама у остатку Украјине углавном се предају - рекао је он.

Шеф самопрокламоване ДНР је примијетио да руска војска свакодневно побољшава своје позиције у Угледару.

- Већ снимамо веома озбиљно извјештавање о Угледару. Тамо се бори 29. армија, показују сјајан резултат - додао је Пушилин.

Драма у бх. граду: Ауди се покренуо, људи га заустављали рукама

Драма у бх. граду: Ауди се покренуо, људи га заустављали рукама

Према његовим ријечима, тешкоћа заузимања Угледара лежи у чињеници да се град налази на брду и да има много вишеспратница где Оружане снаге Украјине од 2014. године граде утврђења – оба митраљеска гнијезда у високим - високе зграде и подземни пролази који се протежу километрима. Али руска војска узима дијелове града и већ може да се креће дуж ових прелаза, закључио је шеф ДНР.

Пушилин је прошле недјеље рекао да се руске трупе боре на Угледару.

Према ријечима његовог савјетника Игора Кимаковског, 72. бригада Оружаних снага Украјине нашла се у покрету кљешта. У том контексту, украјински медији су објавили да је командант бригаде Иван Виник смијењен са функције.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.