"Џон"

Ураган протутњао Мексиком: Дјечак се удавио у ријеци

  • Извор: Агенције
  • 29.09.2024. 07:52

Најмање 22 особе погинуле су у Мексику од посљедица невремена које је изазвао ураган Џон, јавља Ројтерс.

Становници југозападног дијела те земље евакуисани су због поплава.

Према локалним медијима, у Гереру, најтеже погођеној држави и једној од најсиромашнијих у Мексику, 18 људи је погинуло, а многи у клизиштима које је уништило куће. На југу су медији пренијели да су три смртна случаја забиљежена у Оахаки, а један дјечак удавио се у ријеци на сјеверу у држави Мичоакан.

Гувернерка државе Гереро Евелин Салгадо подијелила је слике невремена у објави на друштвеној мрежи Икс, на којима се види како припадници хитне помоћи у љетовалишту Акапулко спасавају људе чамцем и хеликоптером.

Салгадо је рекла да је приступ аеродрому поново успостављен. Грађани који имају малу дјецу који су се евакуисали из поплављених насеља на гумењацима и даскама за сурфовање, тражили су од власти подршку, јер се град још увијек опоравља од олује која је погодила Акапулко прошле године.

Прошлог октобра, ураган Отис погодио је Акапулко као олуја категорије 5, у којој је погинуло више од 50 људи. Обилне падавине и грмљавине предвиђају се касније вечерас широм Герера и дијелова Оахаке, али власти у Акапулку су саопштиле да је вода почела да се повлачи.

Ураган Џон почео је јуче да слаби и више се не сматра активном олујом. Метеоролози кажу да топлије температуре океана доприносе стварању урагана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)