Без аргумената

Вашингтон пост: Америке не вјерује у побједу Украјине

  • Извор: Агенције
  • 24.09.2024. 19:28

Украјина није била у стању да пружи Сједињеним Државама убједљиве аргументе у прилог томе да им се дозволи да изврше ударе западним оружјем дубоко у руску територију, пише америчко издање Вашингтон поста.

Раније је лист Политико, позивајући се на британског званичника, писао да би САД и Велика Британија могле да најаве Кијеву давање такве дозволе током недјеље на високом нивоу Генералне скупштине УН , која се одржава у Њујорку од 24. септембра до 30.

„Званичници Бијеле куће и Министарства одбране кажу да нису чули убједљиве аргументе од украјинских лидера да ће могуће мете у домету (западних) ракета у Русији значајно утицати на пут Украјине до побједе“, наводи вашингтонска публикација.

Детаљи тешке несреће: Аутомобил потпуно изгорио, возач погинуо

Детаљи тешке несреће: Аутомобил потпуно изгорио, возач погинуо

Према писању листа, неки европски војни званичници и дипломате не слажу се са ставом САД да би удари дубоко у Русију имали само ограничен ефекат.

Руски предсједник Владимир Путин је раније изјавио да земље НАТО-а сада разговарају не само о могућој употреби западног оружја дугог домета од стране Кијева, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб.

Директно учешће западних земаља у украјинском сукобу промијениће његову суштину, Русија ће бити принуђена да доноси одлуке на основу пријетњи које јој се на тај начин стварају.

Пратите нас и путем Вибера