Мађарска

Виктор Орбан: Запад губи рат

  • Извор: СРНА
  • 25.10.2024. 10:29

Западне земље губе рат у Украјини, али и даље не желе да га окончају нити да признају свој неуспјех, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан.

"Они су се нашли у тешкој позицији, борећи се у рату који је већ изгубљен", рекао је Орбан за радио-станицу "Косут".

Он је поновио да Мађарска не планира да буде увучена у сукоб, упркос притиску који се врши на њу.

"Ситуација је та да западне земље не желе да прекину руско-украјински рат и стога је валидно питање да ли Мађарска има простора за маневрисање", нагласио је Орбан.

Вулин: Запад не схвата да не може поразити Русију

Вулин: Запад не схвата да не може поразити Русију

Према његовим ријечима, принципијелан став Мађарске омогућио је тој земљи да "сачува простор за маневрисање" у пољу економије, које је под великим утицајем сукоба у Украјини.

"Оживљавање Хладног рата је лоша идеја. Упркос томе, многи њиме одговарају на руско-украјински рат и прогласили су га у пољу економије", истакао је Орбан.

Он је напоменуо да је Мађарска успјела да остане изван рата и да сматра да Будимпешта може да избјегне лошу економску политику засновану на погрешној војној логици, пренио је ТАСС.

Орбан је подсјетио да Мађарска наставља да купује руску нафту и гас, пошто је осигурала изузеће од европских санкција.

Мађарски премијер изразио је наду да ће у САД "странку рата замијенити странка мира" уколико кандидат Републиканске странке Доналд Трамп побиједи на америчким предсједничким изборима 5. новембра, што би могло да отвори пут за проналажење рјешења за сукоб у Украјини.

У Чеченији нападнут руски конвој, има мртвих

У Чеченији нападнут руски конвој, има мртвих

"Бивши предсједник Трамп ће се вратити и онда ћемо моћи да одахнемо, јер нико од нас неће бити сам. Биће нас барем двојица", додао је Орбан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.