Као да је дошла у шопинг

Више нису битни: Кинези ''понизили'' Аналену Бербок, нико је није дочекао!

  • 28.10.2024. 18:09

Њемачка министарка спољних Аналена Бербок послова наишла је на хладан дочек када је стигла у званичну посету Кини. Заправо, адекватније је рећи да никаквог дочека није ни било.

На друштвеним мрежама круже снимци како Бербокова ужурбано силази низ степенице, а када се обрела међу свега неколико камермана и, како изгледа, радника обезбјеђења, дезоријентисано гледа око себе.

Позивајући се на анонимне изворе, "Саут чајна морнинг пост" је почетком мјесеца писао да се очекује посјета шефице њемачке дипломатије, усљед "критичних" тренутака у сукобима у Украјини и на Блиском истоку.

Један извор је рекао да ће кинески званичници имати "много тема за разговор" током посете, и да је обема странама неопходно да размјене мишљења о "различитим питањима", одбивши да прецизира конкретне теме.

До посјете Бербокове долази шест мјесеци након што је њемачки канцелар Олаф Шолц дошао у Кину на позив премијера Лија Ћијанга. За разлику од његове посјете 2022. када је дочекан са почастима, и Шолц је наишао на сличан пријем у Кини ове године, гдје су га дочекала шачица новинара и замјеник градоначелника Чонгкинга, Хуа Јуан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм