У Пакистану

Возило нагазило на мину: Дипломате из БиХ биле у конвоју!

  • 22.09.2024. 17:17

Конвој возила, у којем су биле стране дипломате, међу којима и чланови дипломатског особља из БиХ, нагазили су на мину у Пакистану, али тренутно су на сигурном.

"Тачно је да је један наш дипломата био у конвоју, али није био животно угрожен и сада је на сигурном", навели су из Министарства вањских послова БиХ на упит РСЕ.

Нападнут дипломатски конвој, погинуо полицајац

Нападнут дипломатски конвој, погинуо полицајац

У експлозији бомбе је убијен полицајац који је био задужен за осигурање страних дипломата, а тројица су рањена, саопштила је полиција.

У конвоју је било 12 дипломата из БиХ, Русије, Вијетнама, Етиопије, Руанде, Зимбабвеа, Индонезије, Узбекистана, Туркменистана, Казахстана и Португала.

Полицијско возило које је пратило дипломате према туристичком месту Малам Џба у округу Сват, на сјеверозападу Пакистана, вјероватно је нагазило на мину. Портпарол окружне полиције Моин Фајаз рекао је да се на основу првобитног увиђаја чини да је бомба била закопана поред пута, али је рекао да је истрага још у току.

Званичници полиције округа Сват кажу да су се након инцидента амбасадори страних земаља сигурно вратили у град Мингоре и да је путовање у Мулам Џабу отказано.

Званичници Агенције за помоћ и спасавање и локално становништво кажу да су повређени војници пребачени у болницу Сиду Шариф.

Одговорност за напад на полицијско возило још нико није преузео. Међутим, портпарол полиције Моин Фајаз рекао је да је у току операција потраге за милитантима у том подручју.

Пакистанске противтерористичке снаге одржавају снажно присуство у долини Сват, која је дуго била епицентар исламистичких милитантних побуна. Милитанти су појачали нападе од краја 2022. након што су прекинули примирје с владом.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Хотел Београд (12+)

    Хотел Београд (12+)

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника