Predsjednik Udruženja profesionalnih vojnika

Vustner: Slanjem oružja Ukrajini slabimo našu vojsku

  • Извор: СРНА
  • 17.09.2022. 20:48

Predsjednik Udruženja profesionalnih vojnika Njemačke Andre Vustner rekao je danas da se protivi daljim isporukama zaliha oružja i municije Bundesvera Ukrajini jer se time vrši "kanibalizacija sopstvene vojske".

"Shvatamo težnje Ukrajine za teškim naoružanjem i možemo da zamislimo, na primjer dostavu oklopnih transportera iz zaliha odbrambene industrije. Sa naše tačke gledišta više nije moguće davati oružje i municiju Bundesvera jer se sa svakom isporukom slabi naša vojska", rekao je Vustner za njemačku medijsku kuću "RND".

Prema njegovim riječima, veliki broj pripadnika vojske strahuje da će dalja "kanibalizacija naših snaga" imati negativne efekte i to ne samo u neophodnoj materijalnoj operativnoj spremnosti već i u obavezama prema NATO.

On je naglasio da je glavni zahtjev da više nema isporuka iz zaliha Bundesvera i da se smjesta zamjene sistemi koji su do sada isporučeni. 

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм