Портпарол руског Министарства спољних послова

Захарова: Глупо је вјеровати да Европска унија некоме може дати европску будућност

  • Извор: Спутник Србија
  • 27.10.2024. 21:35

Глупо је вјеровати да Европска унија некоме може дати европску будућност, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући ријечи грузијске предсједнице Саломе Зурабишвили да Грузији нико неће одузети европску будућност.

- Вашингтон је управо одузео "европску будућност" Европској унији, лишивши је стабилног снабдијевања ресурсима, урушивши привреду и привукавши лидере бизниса, а прије тога – преплавивши је илегалним мигрантима од којих су милиони, због америчких авантура на Блиском истоку и Сјеверној Африци, нагрнули у Европу. Стога је једноставно глупо вјеровати да ЕУ може неком другом да подари "европску будућност - написала је Захарова на свом Телеграму.

Према њеним ријечима, лишавање будућности је лишавање независности и националних интереса.

- Све док земље и народи мисле својом главом и не извршавају беспоговорно налоге вашингтонских покровитеља, они имају будућност - оцијенила је портпарол Кремља.

Она је предсједници Грузије такође поставила питање зашто је грузијска будућност гора од европске?

- Грузија је, да подсјетим француску држављанку, старија од Француске - истакла је Захарова.

Након објављивања званичних резултата парламентарних избора у земљи, грузијска предсједница је рекла да их не признаје, а да је њихов резултат исто што и "потчињавање Грузије Русији".

Централна изборна комисија Грузије саопштила је раније да је, након пребројавања гласова са свих бирачких мјеста, владајућа партија "Грузијски сан" освојила 53,92 одсто гласова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм