У Курској области

Захарова: Кијевске снаге отимају цивиле и затварају их у концентрационе логоре

  • Извор: СРНА
  • 20.09.2024. 13:52

Украјинске снаге у руској Курској области отимају цивиле и затварају их у концентрационе логоре сличне онима које су контролисали нацисти у Другом свјетском рату, рекла је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Она је током говора на Форуму жена Евроазије направила паралелу између злочина који је нацистичка Њемачка починила против Совјетског Савеза током Другог свјетског рата и поступака украјинских трупа током упада преко руске границе започетог прошлог мјесеца.

Црне прогнозе Европске комисије: Украјина ће зиму дочекати без струје и воде

Црне прогнозе Европске комисије: Украјина ће зиму дочекати без струје и воде

Према њеним ријечима, руске полицијске агенције настављају да сакупљају податке о случајевима у којима су украјински националисти "на силу одводили у Украјину мјештане Курске области који нису имали времена да се евакуишу".

"То је типична пракса нацистичких окупатора. Сјећате ли се како су водили совјетски народ у затвореништво и ропство?", упитала је Захарова.

Атентатор на Трампа регрутовао плаћенике за рат у Украјини!

Атентатор на Трампа регрутовао плаћенике за рат у Украјини!

Она је напоменула да је Црвени крст Русије сакупио бројна свједочења очевидаца отмица у Курску, јавила је "Раша тудеј".

"Заправо, постоје докази да украјински борци оснивају неку врсту концентрационих логора близу границе са Русијом, гд‌је уз пријетњу оружјем одводе локалне мјештане који из разних разлога нису могли да напусте подручја која нису безбједна", нагласила је Захарова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: