Портпарол руског Министарства спољних послова

Захарова: Намјеран напад на цивиле и инфраструктуру

  • Извор: СРНА
  • 23.06.2024. 15:17

Украјина је намјерно извршила напад на локацију гд‌је су се окупили цивили, рекла је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова након удара на Севастопољ.

Из руског Министарства одбране саопштено је раније да су три цивила погинула, укључујући двоје д‌јеце, а скоро стотину је рањено у нападу украјинских снага на Севастопољ са тактичким пројектилима "Атакмс", опремљеним са касетним бојевим главама.

"Пажљиво су планирали свој злочин и искористили су оружје за максимално уништење цивила и цивилне инфраструктуре. Кијев д‌јелује из мржње и како би ширио панику међу становницима Кримског полуострва", изјавила је Захарова.

Она је напоменула да ће Москва учинити све како би осигурала да међународна заједница буде упозната са посљедњим злочинима кијевског режима, те да ће руска дипломатија у том смјеру радити упорније него иначе.

Захарова је додала да су међународне организације, укључујући ОЕБС и Унеско, под утицајем Запада и да игноришу сличне нападе.

Руско Министарство одбране саопштило је раније да је противваздушна одбрана /ПВО/ оборила четири пројектила, а да је пети експлодирао изнад града. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм