Иначе познати по "објективности"

Западни медији хистеришу: "Путин причао, Карлсон слушао"

  • Извор: СРНА
  • 09.02.2024. 11:22

Предсједник Русије Владимир Путин у потпуности је контролисао интервју са америчким новинаром Такером Карлсоном, који у већем дијелу интервјуа једва да је добијао ријеч, пишу западни медији.

Би-Би-Си у свом реаговању наводи да је Путин "држао лекције, шалио се и повремено љутито говорио", али да то није било упућено саговорнику. Агенција истиче да се Карлсон смијао, слушао, а затим - још мало слушао.

Како би се Бајден снашао?

Како би се Бајден снашао? "Путин није тражио питања за интервју унапред"

У коментару је наведено да се чинило да је Карлсон разумио получасовну лекцију коју је Путин изнио током интервјуа. Међутим, новинар Би-Би-Сија тврди да је Карлсон, током лекције о историји, "изгорио од досаде и невјерице".

Путин говорио о Југославији и Србима: То је наш близак народ

Путин говорио о Југославији и Србима: То је наш близак народ

Агенција замјери Карлсону што је "скренуо са путање" и током интервјуа говорио о Богу и руској души, умјесто да "натјера" руског лидера да говори о ономе што на Западу називају "инвазијом на Украјину" и да се успротиви изјавама за које новинар Би-Би-Сија сматра да су "лажне".

Према писању Би-Би-Сија, нису истините Карлсонове изјаве о томе да је интервју с Путином "тријумф слободе говора" и да је учинио оно што се други западни медији не усуђују. Агенција напомиње да је Кремљ, заправо, веома селективан када се ради о томе са ким ће Путин разговарати.

Западни медији наглашавају да не вјерују у Путинову причу да жели дијалог и мир са Украјином.

Како би се Бајден снашао?

Како би се Бајден снашао? "Путин није тражио питања за интервју унапред"

У извјештајима се замјери Карлсону и то што се, у суштини, није успротивио ниједној Путиновој изјави.

Би-Би-Си напомиње да се интервју завршио на приједлог руског предсједника.

Дописник листа "Вашингтон пост" из Русије Франческа Ебел истакла је да је један од разлога што је Путин прихватио интервју са Карлсоном да пружи подршку бившем предсједнику САД Доналду Трампу током предизборне кампање.

Она је навела да би интервју "могао да повећа Трампове шансе да буде поново изабран за предсједника" и да "убиједи Републиканску странку да блокира америчку војну помоћ Кијеву".

Извјештај од 345 страница о Бајдену уздрмао САД: Крио тајне документе, не сјећа се када му је син умро

Извјештај од 345 страница о Бајдену уздрмао САД: Крио тајне документе, не сјећа се када му је син умро

Агенција АП пренијела је да је портпарол Бијеле куће Џон Кирби покушао да минимализује утицај интервјуа пред објављивање.

"Запамтите да слушате Владимира Путина. Не би требало да узимате за номиналну вриједност ништа што он има да каже", поручио је Кирби прије објављивања интервјуа, који је трајао више од два часа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм