Корњача тенк

Заплијењен руски оклопни монструм!

  • Извор: Мондо.рс
  • 21.06.2024. 20:47

Средином априла ове године, на фронту у Украјини, појавио се специфични руски "корњача тенк" који је украјинска војска заробила први пут ове недјеље, пише британски "Телеграф". Овај тенк има врло необичан изглед - на боку има велики метални штит којим је читав тенк обложен и његова главна функција је заштита од дронова и електронског вида ратовања.

Овај тенк се међу руском војском показао као високо ефикасно возило које гарантује безбиједност и сигурност од малих дронова камиказа, као и ракета малог домета. Украјинска војска их је досад "јурила" како би их уништила, док је сада нова тактика да се покуша са запленом и коришћењем руског наоружања против њих.

Овај тенк је прилично гломазан - споро се крећу због масивног изгледа и тежине, има малу кабину одакле је видик прилично ограничен осим ако нема камера на спољним дијеловима возила. Због све више минираних поља, Руси морају да потраже друго рјешење које ће им дати брзину и ефикасност с обзиром на то да је украјинска војска пронашла начин да неутралише "корњачу тенк" који се, према мишљењу војних аналитичара, неће наћи на другим украјинским фронтовима.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера