Предсједник Украјине

Зеленски се обратио нацији, саопштио лоше вијести

  • Извор: Агенције
  • 30.09.2024. 21:21

Предсједник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да је ситуација на фронту тешка, након што је саслушао извјештаје главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског и начелника Генералштаба Анатолија Баргилевича.

"Данас сам детаљно и веома дуго разговарао са начелником Генералштаба Сирским и начелником Генералштаба Баргилевичем. Више од два и по сата. Извјештаји о свакој нашој линији фронта, нашим даљим могућностима и конкретним задацима. Веома тешка ситуација", рекао је Зеленски у вечерашњем видео обраћању нацији, преноси Интерфакс Украјина.

Он је нагласио да је најважније извршити притисак на Русију свим средствима и алатима како би се што прије постигао праведни мир за Украјину.

"Све што можемо да урадимо током ове јесени, све што можемо да постигнемо, морамо да постигнемо. И то зависи од свих у украјинском тиму. Сада треба да радимо што је више могуће прије састанка у Рамштајну", закључио је Зеленски, преноси Танјуг.

Он је навео да  се "украјински и амерички тимови" припремају за састанак Контакт групе за одбрану Украјине у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн у Њемачкој, "како би се обезбиједили резултати у наредним мјесецима и на фронту и на дипломатском плану".

Пратите нас и путем Вибера