Министарство одбране

Жесток удар Руса: Горе војни аеродроми и фабрике дронова у Украјини!

  • 22.09.2024. 15:16

Оружане снаге Руске Федерације су у протекла 24 часа извршиле ударе на енергетске објекте који су подржавали рад украјинског војноиндустријског комплекса, инфраструктуру војних аеродрома и постројења за производњу дронова, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Оперативно-тактичка авијација, јединице опремљене беспилотним летјелицама, ракетне снаге и артиљеријске јединице групација Оружаних снага Руске Федерације уништиле су радарску станицу за откривање и праћење циљева на малим висинама 36Д6, а нанијети су и удари на енергетске објекте који су обезбјеђивали рад предузећа војноиндустријског комплекса Украјине, инфраструктуру војних аеродрома, постројења за производњу беспилотних летјелица, концентрације непријатељске живе силе и војне технике у 141 региону", наводи се у саопштењу.

Руси ударили на енергетске објекте: Ликвидирано више од 1.000 украјинских војника!

Руси ударили на енергетске објекте: Ликвидирано више од 1.000 украјинских војника!

Јединице групе трупа "Сјевер" заузеле су повољније линије и положаје, усљед чега је елиминисано готово 160 војника. Уништено је борбено возило пјешадије, топ-хаубица Д-20 и двије хаубице Д-30.

Јединице групе трупа "Запад" побољшале су тактичку ситуацију, поразиле људство и технику. Непријатељски губици су износили до 420 војника, два тенка, три камионета, двије топ-хаубице Д-20.

Песков: Нема алтернативе побједи у Украјини

Песков: Нема алтернативе побједи у Украјини

Јединице групе снага "Југ" заузеле су повољније положаје. Оружане снаге Украјине изгубиле су до 560 војника, два борбена оклопна возила, 20 аутомобила, шведску самоходну хаубицу "арчер".

Јединице групе снага "Центар" наставиле су да напредују у дубину непријатељске одбране. Губици украјинских формација износили су до 445 војника, два борбена оклопна возила, два камионета, топ-хаубицу Д-20 и три хаубице Д-30. Јединице групе трупа "Дњепар" уништиле су људство и технику Оружаних снага Украјине. Непријатељски губици су износили преко 60 војника, три возила и хаубицу "мста-б" калибра 152 мм.

Украјинци не одустају од напада на нуклеарну електрану: Ударили дроновима, оштећен трансформатор

Украјинци не одустају од напада на нуклеарну електрану: Ударили дроновима, оштећен трансформатор

Системи ПВО оборили су шест вођених бомби "хамер" произведених у Француској, шест ракета лансираних из ХИМАРС-а америчке производње, двије ракете С-200 модификоване за гађање копнених циљева и 106 беспилотних летелица авионског типа, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    'Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Манастири

    Манастири

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести