Kultna serija

Nađena izbrisana scena iz “Boljeg života”: Gledaoci su mogli da je vide 1988. i nikada više

  • Izvor: Agencije
  • 20.09.2024. 21:14

Serija “Bolji život” po mnogo čemu je kultna. Osim što u njoj možete vidjeti plejadu najboljih glumaca krajem ‘80-ih godina prošlog vijeka, riječ je i o jednoj od najrepriziranijih serija koja, svejedno, svaki put privuče veliki broj gledalaca.

Po broju epizoda (82, plus film, plus novogodišnji specijal), “Bolji život” je najduža jugoslovenska serija. Prvi ciklus/sezona imao je 47, dok je drugi počeo istoimenim filmom koji je pratilo još 35 epizoda.

S druge strane, premontiravanje “Boljeg života” jedna je od najvećih misterija vezanih za ovu seriju, prenosi Istorijski Zabavnik.

Naime, nakon prvog emitovanja 1987/88. čitav ciklus je ponovo montiran tako da je promijenjena špica, a neke scene izbačene i više nisu emitovane.

Dragutin i njegov sin Tomislav poginuli kod Venecije

Dragutin i njegov sin Tomislav poginuli kod Venecije

Šta je sve tada nestalo ili je skraćeno, nije poznato. Navodno, bilo je čak 55 epizoda!

Nakon ponovne montaže, prvi serijal je stao u 47 epizoda, pa je izvjesno da je mnogo toga izbačeno, a “stradali” su i pojedini likovi, poput Brankovićeve supruge Luce koju je tumačila Melita Bihali.

Zašto je ovo urađeno, nikada nije razjašnjeno. RTS se nije zvanično oglasio, a vjeruje se da originalni zapis ne postoji u arhivi nacionalne televizije.

Poneku od originalnih scena eventualno je moguće pronaći kod gledalaca koji su snimali prvo emitovanje na VHS kasete.


Nedavno je na Jutjub kanalu “VHS doktor” objavljena scena iz posljednje epizode prvog ciklusa, u kojoj se vidi šta je na kraju bilo s popularnim Terminatorom.

Naime, on je došao u stan kod bivše supruge Lelice i zatekao nepoznatog muškarca kako uživa u prijatnom popodnevu s njom.

Ubrzo, između njih dvoje se razvio neprijatan razgovor.

Inače, profesora matematike Dušana Markovića - Terminatora tumačio je Voja Brajović, dok je njegovu suprugu, koju je varao s Еmilijom Popadić (Svetlana Bojković) igrala Ljiljana Lašić.

Podsjećamo, prije nekoliko godina se pojavila scena sa Čkaljom i Goricom Popović.

Ona je činila dio 22. epizode, a prikazuje posjetu sekretarice Dare Brankoviću i njegovoj djeci.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: