Aleksandar Srdanović

Predsjednik teatra iz Bijelog Polja: Obustavljen je svaki projekt u kojem je Kasumović učestvovao

  • Izvor: Avaz
  • 24.09.2024. 13:51

Aleksandar Srdanović, predsjednik novoosnovanog OMO teatra iz Bijelog Polja, rekao je da će biti obustavljen svaki projekt u kojem je učestvovao glumac Moamer Kasumović, osuđen na godinu zatvora zbog bludničenja nad dječakom.

Kasumović je inače iz Bijelog Polja, u koji je otišao nakon što se saznalo za ovu presudu.

Srdanović je za „Dnevni avaz“ rekao da nije bilo moguće naslutiti takvo nešto.

„Kasumović je sarađivao s mnogim institucijama kulture u Crnoj Gori i van Crne Gore, tako da ne vjerujem da je bilo ko od njih, a mi sigurno ne, naslutio da se nešto ovakvo dešavalo, odnosno da nešto ovakvo može izaći u javnost“, istakao je Srdanović.

Nakon što je otkrio šta se desilo bio je šokiran.

Kasumović nakon bludničenja nad maloljetnikom napustio Sarajevo!

Kasumović nakon bludničenja nad maloljetnikom napustio Sarajevo!

„Razlog je to da prethodno ništa slično nismo mislili da može da postoji kao mogućnost i to stanje šoka je nešto što još uvijek nije prošlo. Tako da iznenađeni smo i onda poslije šoka slijedi ona ljudska reakcija da uvijek morate osuditi sva ta dešavanja koja su ovdje eksplicitno opisana, medijski propraćena i koje je Tužilaštvo KS iznijelo kao svoju zvaničnu izjavu“, rekao je Srdanović za "Avaz".

Upitan je da li su se javili Kasumoviću da saopšte da su prekinuli saradnju s njim, na šta je on odgovorio negativno.

„Ne, nije niko od članova ovog teatra kontaktirao sa Kasumovićem. Prekinuli smo sve saradnje što znači da će biti obustavljen svaki projekt u kojem je on učestvovao. Taj projekt više neće postojati, a i sam je teatar tek bio na svom početku, pa vjerovatno će biti i rasformiran. Tako da su to posljedice ovog dešavanja i saznanja o tome što se se dešavalo nekih ranijih godina u BiH, tačnije u Sarajevu“, naglasio je Srdanović.

Omladinski Film Festival Sarajevo oštro o Kasumoviću: ''Gadi nam se…

Omladinski Film Festival Sarajevo oštro o Kasumoviću: ''Gadi nam se…"

Upitan zašto se nije to ranije pojavilo u javnosti, on je odgovorio:

„To je širi društveni kontekst, i ja ne bih previše ulazio u to. Živimo u nekim pretpolitičkim društvima, mislim da je jednak ambijent u BiH kao i u Crnoj Gori. Imam iskustva iz Crne Gore, a vidim da je to slično u BiH. I plaćamo ceh tome što smo takvi kakvi jesmo. Imali smo nekakvih afera, ispada da je ova stvar zataškana, a imamo neke koje nisu stizale ni do sudova“, zaključio je.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.