Глумац

Омладински Филм Фестивал Сарајево оштро о Касумовићу: ''Гади нам се…"

  • Извор: Кликс
  • 20.09.2024. 22:56

Омладински Филм Фестивал Сарајево је у септембру 2016. године прекинуо уговор о сарадњи са глумцем Моамером Касумовићем уз претходни договор обје стране, саопштено је из дирекције Фестивала.

Како су навели, Касумовић је током 2015. и 2016. године обављао посао креативног директора Фестивала.

"Од момента прекида сарадње нити Фестивал нити представници Фестивала нису имали контакт са Моамером Касумовићем нити поновну потребу да се успостави сарадња", наведено је из ОФФ-а.

Узнемирујућа исповијест жртве Касумовића: Руком ми је показао да ћутим

Узнемирујућа исповијест жртве Касумовића: Руком ми је показао да ћутим

Додали су да Омладински Филм Фестивал Сарајево најоштрије осуђује сваки вид насиља и злостављања.

"Згрожава нас чињеница и гади нам се, у најмању руку, да је неко ко је био дио Фестивала који ради са младима спреман на поступке које је урадио и да нисмо то раније уочили. За вријеме рада на ОФФ-у Касумовић није имао инцидената, но ако се установи да је имао намјеру или се појави информација ОФФ ће се ставити на располагање агенцијама и тужилаштву", нагласили су из ОФФ-а, преноси Кликс.

ОФФ Сарајево овим путем инсистира да сви емитери који тренутно у програму имају серије, филмове и садржаје у којима јесте Моамер Касумовић одмах, без одлагања обуставе емитовање истих, а надлежне институције да поново отворе истрагу те установе како је могуће да се за овакво дјело Касумовићу пресудило једном годином затвора.

Исповијест младића кога је злостављао Моамер Касумовић:

Исповијест младића кога је злостављао Моамер Касумовић: "Осјећам се препорођено"

"Због упита медија, истичемо још једном - Касумовић нема никакве везе са Омладинским Филм Фестивалом Сарајево. ОФФ и даље наставља снажно да се бори против сваког вида насиља, те инсистира на хитној измјени закона гдје ће сваки преступник, као Касумовић бити регистрован и јавно објављен”, наведено је у саопштењу дирекције Фестивала.

Подсјећамо, Моамер Касумовић је 2021. године осуђен на годину дана затвора због кривичног дјела блудничење над малољетником.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Филм

    ''''Филм

  • 00:15 Ноћни програм

    Ноћни програм