Large banner

Ako ste presolili kiseli kupus, samo dodajte ovo povrće

Izvor:

Krstarica

23.10.2024

16:31

Komentari:
Ако сте пресолили кисели купус, само додајте ово поврће

Mnogi od nas su spremili kiseli kupus za zimu, ali kada je došlo vrijeme da se on proba, uvidjeli ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.

То се углавном дешава када кисели купус припремате први или други пут. 

Временом и вјежбањем учите да погодите праве пропорције.

Међутим постоји рјешење, а оно није да баците сав кисели купус. Природа се побринула и за то, постоји поврће које апсорбује пуно соли. То су, на примјер, мрква и зелени парадајз.

Да бисте поправили преслани кисели купус, потребно вам је око 1,5-2 кг мркве и зеленог парадајза. Избушите их виљушком и додајте у купус. Тако ће упити вишак соли.

Али ако је ваш кисели купус и даље преслан, сваку главицу купуса морате на кратко потопити у кључалу воду.

Podijeli:

Large banner