Recept

Domaći ajvar na leskovački način – zimnica bez konzervansa

  • Izvor: B92
  • 07.09.2022. 13:46

Leskovčani su naveliko poznati po dve stvari - leskovačkom roštilju i leskovačkom ajvaru. Mi vam u nastavku teksta dajemo originalni recept za ajvar koji dolazi sa juga Srbije.

pečene paprike 12 kg

1L ulja

6 kašika šećer

6 kašika soli

Priprema:

U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i mutiti na tihoj vatri da se sjedini.

Potom dodati pečenu i mlevenu papriku i dobro mešati. Počnite sa slabijim intezitetom, a potom neprekidno, na jakoj vatri, mešajte jače.

Za ovaj proces će vam trebati jedno sat vremena. Vruć ajvar sipati u vruće tegle i zatvoriti. Neće vam biti potreban konzervans.

Tagovi:
  • 12:00 Serija: Mućke (12+) (R)

    ''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 12:30 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)

  • 13:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Bar TV (R)

    'Ova ekipa oko šanka uljepšaće svaki radni dan – 'Bar TV' ekskluzivno na ATV-u. Sjajna trojka Filips, Jugoslav i Sladan pokrenuće sve moguće teme – od igle do lokomotive. Pridružiće im se u toj 'borbi' misli i stavova kolege i drugari. Za njihovim šankom u TV bifeu ništa neće ostati nedorečeno. I ničega neće biti previše, osim smijeha.

  • 14:10 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica