Izvor:
Agencije
20.12.2023
15:20
Komentari:
0Čorbast pasulj i jela od kiselog kupusa su nezaobilazna čim dođe hladno vrijeme. Zato vam predlažemo da ih spojite u jedno jelo i napravite lički pasulj sa ribancem, a ukus obogatite suvim rebrima i slaninom.
Можда вам ова комбинација не дјелује примамљиво, али ништа боље нећете пробати. Ако желите да избјегнете надимање од пасуља, онда је најбоље да додате нану.
400 г пасуља
400 г киселог рибанца
1 црни лук
3 чена бијелог лука
250 г сланине
500 г сувих ребара
2 кашике слатке паприке
2 кромпира
Пасуљ ставите у шерпу и прелијте га водом, па оставите преко ноћи. Сутрадан проциједите, па сипајте нову воду и додајте сува ребра, па скувајте пасуљ. Умјесто сувих ребара можете да користите и кобасицу. У тигању загријте мало уља, па пропржите ситно сјецкани црни лук и када омекша додајте слатку паприку и промијешајте.
Додајте купус, сипајте чашу воде и динстајте. Након 20 минута додајте сјецкану сланину и мљевени бијели лук, па оставите на шпорету још неких 10 минута. Додајте куваном пасуљу и промијешајте. Док се пасуљ и купус кувају одвојено, ви у трећој шерпи скувајте и сјечени кромпир и додајте у пасуљ на крају. Лички пасуљ са рибанцем је готов.
Najnovije
Najčitanije
21
42
21
40
21
38
21
33
21
24
Trenutno na programu