Izvor:
Kliks
09.04.2025
12:57
Komentari:
0Krompir nikada ne biste trebali ostavljati u plastičnoj kesi jer će vrlo brzo istrunuti. Nasreću, postoji trik zahvaljujući kojem će on duže trajati.
Требате се побринути да омогућите циркулацију зрака како бисте спријечили да један трули кромпир поквари остале кромпире.
Најбоље би било да за одлагање кромпира користите плетену корпу јер она омогућава добар проток зрака. Осим плетене корпе, добре опције су и папирна и мрежаста врећица.
Побрините се и да га држите у мраку. Излагање природном, али и умјетном свјетлу потиче производњу хлорофила, због којег кромпир позелени.
Такође имајте на уму да га никада не бисте требали остављати у фрижидеру нити близу лука и било којег другог поврћа или воћа које отпушта етилен.
Умјесто тога, остављајте га на температури између шест и 10 степени Целзијуса, преноси Кликс.
Najnovije
Najčitanije
12
49
12
48
12
44
12
40
12
38
Trenutno na programu