25.09.2025
09:44
Komentari:
0Kuhinjski sudoper je jedno od najzahtjevnijih mjesta kada je u pitanju održavanje higijene. Na njenoj površini se lako stvaraju mrlje od vode, kamenac i naslage masnoće, dok se u odvodu gomilaju ostaci hrane koji mogu izazvati neprijatne mirise.
Уз примјену неколико једноставних и провјерених трикова, резултати могу бити видљиви већ након неколико минута. Осим што ће судопер изгледати као нов, правилно чишћење спрјечава ширење бактерија и продужава њен вијек трајања.
Судопер је једно од најкориштенијих мјеста у кухињи, па није изненађење што се на њој брзо накупљају масноћа, каменац и мрље од воде. Како бисте избјегли наслаге, довољно је да сваку вече након прања суђа обришете површину сувом крпом од микрофибера.
Сцена
Дарко Лазић направио грешку која га је умало коштала живота: Ево шта се догодило
Овај једноставан корак спријечава појаву флека од капљица и успорава стварање каменца, чува блиставу и уредну површину судопера.
Поред дневне рутине препоручује се и детаљно чишћење бар једном седмично. Најефикаснији природни начин чишћења је посипање соде бикарбоне по судоперу, а затим је потребно утрљати спужвом.
Након тога, преливено сирће не само да уклања остатке прљавштине, већ и дезинфикује површину. Ова комбинација је природан начин да се елиминишу бактерије, а истовремено обезбјеђује свјежину и сјај без употребе јаких хемикалија, преноси Кликс.
Scena
2 h
0Republika Srpska
3 h
3Region
3 h
0Svijet
3 h
0Savjeti
15 h
0Savjeti
18 h
0Savjeti
18 h
0Savjeti
19 h
0Najnovije
Najčitanije
12
32
12
27
12
24
12
16
12
10
Trenutno na programu