Large banner

Zašto treba da pazimo kada jedemo kiseli kupus?

Izvor:

Krstarica

20.01.2025

16:53

Komentari:
Зашто треба да пазимо када једемо кисели купус?

Za kiseljenje kupusa koristi se velika količina soli, a to nije zdravo, pogotovo što se poslije jela pije velika količina vode.

Када се у организам уноси велика количина соли особа може да оболи од повећања крвног притиска, со у организму постаје оптерећење за бубреге, таложи се у зглобовима и крвним судовима.

Због соли, вишак течности се задржава и тешко избацује, а со ремети однос калијума и натријума, па утиче на грчење мишића поготово око врата и кичме.

Ако се већ конзумира кисели купус, требало би потпуно избацити со из других намирница и оброка. Немир у рукама и ногама често се јавља као посљедица неравнотеже калијума и натријума, које доноси превише соли. Све више истраживања указују и на повезаност употребе соли у исхрани и појави неких врста рака. Со се са киселог купуса не уклања потпуно чак ни прањем листова прије употребе.

Podijeli:

Large banner