Izvor:
Krstarica
20.01.2025
16:53
Komentari:
0Za kiseljenje kupusa koristi se velika količina soli, a to nije zdravo, pogotovo što se poslije jela pije velika količina vode.
Када се у организам уноси велика количина соли особа може да оболи од повећања крвног притиска, со у организму постаје оптерећење за бубреге, таложи се у зглобовима и крвним судовима.
Због соли, вишак течности се задржава и тешко избацује, а со ремети однос калијума и натријума, па утиче на грчење мишића поготово око врата и кичме.
Ако се већ конзумира кисели купус, требало би потпуно избацити со из других намирница и оброка. Немир у рукама и ногама често се јавља као посљедица неравнотеже калијума и натријума, које доноси превише соли. Све више истраживања указују и на повезаност употребе соли у исхрани и појави неких врста рака. Со се са киселог купуса не уклања потпуно чак ни прањем листова прије употребе.
Najnovije
Najčitanije
22
59
22
52
22
48
22
45
22
39
Trenutno na programu