Brojne molbe i apeli

Do škole u banjalučkoj Adi doskora blatom, a danas makadamom

  • Izvor: RTRS
  • 22.09.2024. 08:11

Nakon brojnih apela i molbi roditelja i rukovodstva područne Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić", koju trenutno pohađa 126 učenika, u banjalučkom naselju Ada, gradske vlasti nasule su prilazni makadamski put. Iako su roditelji na ovaj bezbjednosni problem upozoravali prije početka školske godine, kažu da u Gradskoj upravi nije bilo sluha.

Roditelji naglašavaju da ovo može da predstavlja samo privremeno rješenje i da očekuju asfaltiranje ove dionice puta kako bi djeca bezbjedno dolazila i odlazila iz škole.

Blato, nepregledan prilaz i nebezbjedna ruta. Ovako je prije samo koji dan izgledao put ka novoizgrađenoj područnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" smještenoj u banjalučkom naselju Ada, objavio je RTRS.

„To su bile bare i lokve. Dok je suvo vrijeme, nekako i možete da prođete, sa prvim padavinama, to je katastrofa“, ističe Tatjana Vilendečić, direktorka OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Adi.

Dijete palo sa slova u banjalučkom Kupusištu

Dijete palo sa slova u banjalučkom Kupusištu

Danas, ovo je makadamski put, doduše skoro punih mjesec dana nakon zvaničnog početka školske godine i više od mjesec brojnih molbi i apela.

„Bilo je potrebno nekoliko dodatnih apela roditelja, škole, Savjeta mjesne zajednice, uključivanje medija, da bi neko iz Gradske uprave rekao, "mi za ovu školsku godinu, nakon što je počela možemo da naspemo makadamski put i da stavimo fizičke barijere da djeca ne bi bila ugrožena". kazao je Marko Aćić, jedan od roditelja čija djeca pohađaju pomenutu školu.

Ovaj makadamski prilazni put, koji su, kako kažu roditelji i nadležni u školi, izmolili od gradske administracije, kada se uporedi sa glavnom rutom, trenutno je najbezbjednija opcija za školarce.

Amidžić: Banjaluka se nalazi u finansijskom kolapsu, pedagozi objašnjavali saobraćaj

Amidžić: Banjaluka se nalazi u finansijskom kolapsu, pedagozi objašnjavali saobraćaj

Nužna saobraćajna signalizacija, kako navode iz škole, ni danas nije postavljena.

„Onaj glavni prilaz do škole ide ispod nadvožnjaka, preko pruge. Kada govorimo o strani od novog Borika, a drugi dio puta koji dolazi od Marijine krivine, tu još nije riješeno i moraće se tražiti neko rješenje, jer apsolutno nije bezbjedno“, dodala je Vilendečićeva.

Rukovodstvo škole podsjeća da u ovoj devetogodišnjoj novoizgrađenoj školi nedostaje fiskulturna sala i kabinet za informatiku.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: