Banjaluka

Skandalozna zloupotreba podataka: Porodice palih boraca i banjalučke stipendiste zovu i vrbuju

  • Izvor: ATV
  • 24.09.2024. 18:42

Porodice poginulih boraca i stipendisti grada Banjaluka od juče su žrtve zloupotrebe njihovih podataka, što su shvatili kada su sa fiksnih telefonskih brojeva dobijali pozive.

Našoj redakciji javili su se članovi porodica poginulih boraca i stipendisti grada Banjaluka, ogorčeni zbog načina na koji su vrbovani da dođu na nekakva predavanja, za šta im je čak obećana i dnevnica.

Kažu, cilj tih poziva je jasan - vrbovanje za siguran glas za kandidata PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića

Pozive su dobijali sa najmanje dva fiksna telefonska broja, 051 / 303- 310 i 051 / 981 - 956. Prvonavedeni broj pripada banjalučkom Udruženju građana "Perpetuum mobile institut za razvoj mladih i zajednice", dok drugi broj ne postoji zaveden u imeniku, ni pod pravnim ni pod fizičkim licima. Više puta smo pokušavali da pozovemo broj kako bi saznali kome pripada, ali svaki put je linija bila zauzeta.

Banjalučki penzioneri ostali bez besplatnog prevoza: Zbog dugovanja grada od 1. oktobra plaćaju karte

Banjalučki penzioneri ostali bez besplatnog prevoza: Zbog dugovanja grada od 1. oktobra plaćaju karte

S obzirom na to da su pozivi upućeni sa brojeva civilnih organizacija, tj. udruženja građana, zloupotreba je samim tim veća i neophodno je postaviti pitanje otkud njima privatni brojevi članova porodica palih boraca i stipendista.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.