Дуг од 1,6 милиона КМ

Бањалучки пензионери остали без бесплатног превоза: Због дуговања града од 1. октобра плаћају карте

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2024. 16:14

Због дуговања града Бањалука од 1,6 милиона КМ, пензионери од 1. октобра плаћају карте јавног градског и приградског превоза, саопштили су данас превозници јавног градског и приградског превоза путника на подручју Бањалуке.

Саопштење преносимо у цјелости:

У циљу правовременог информисања корисника услуга јавног градског и приградског превоза путника на територији града Бања Лука, а ради превазилажења тренутне ситуације у коју смо доведени због неизмирења обавеза према нама од стране Града присиљени смо да јавност упознамо са следећим чињеницама:

Према превозницима се тренутно дугују финансијска средства за извршену услугу превоза пензионера и ученика у износу више од 1,6 милиона конвертибилних марака.

Мјештани Чесме: Градска власт нас је издала

Мјештани Чесме: Градска власт нас је издала

Закључно са 30.09.2024. године истичу постојећи уговори којима су предвиђене бесплатне и повлаштене карте за превоз пензионера и ученика, а нови још увијек није потписан, због свега горе наведеног и због чињенице да сутра 25.09.2024. године почиње продаја мјесечних карата за мјесец октoбар 2024. године обавезни смо да продају почнемо по важећем уговору и Цјеновнику, односно да наплаћујемо пуне цијене без повластица.

Ученици и студенти ће бити изузети од овога због чињенице да је почела школска година, као и важности путовања ових категорија, те ће и даље моћи добити возне карте по непромјењеним условима. Ово ће бити обезбијеђено док се не потпишу нови уговори, а захваљујући средствима помоћи које смо добили од председника Републике Српске.

Да ли су Твртко и Кулин бан нашли право мјесто у Бањалуци, огласили се историчари

Да ли су Твртко и Кулин бан нашли право мјесто у Бањалуци, огласили се историчари

Такође јавност обавјештавамо да постојеће бесплатне карте важе до краја мјесеца септембра, те да оне неће важити од 01.октобра 2024. године уколико Град не регулише финансијске обавезе према нама и не потпишемо нове уговоре који ће то регулисати. Молимо грађане за стрпљење са надом да ћемо до краја мјесеца успјети са Градом регулисати сва спорна питања и потписати нове уговоре.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.