Gradonačelnik Banjaluke

Stanivuković obećao rezove pa zaposlio 500 ljudi u Gradskoj upravi

  • Izvor: ATV
  • 26.09.2024. 19:10

Dvije stotine radnika u Gradskoj upravi je za Draška Stanivukovića, kada je preuzeo mandat, bilo višak. Nakon četiri godine, taj "višak" se popeo na 700. Matematika je jasna. Stanivuković je tokom mandata zaposlio 500 radnika. Platu u Gradskoj upravi sada dobija više od hiljadu ljudi. To su informacije koje ima i prvi čovjek Sindikata uprave Srpske.

- Tu ne računamo ove radnike koji imaju ugovor o djelu, ugovore o autorskim pravima, ugovore neke druge prirode koji karakterišu stalni radni odnos - jasan je Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave.

Istim ciframa raspolaže i ministar finansija u Savjetu ministara BiH. A o cifri koja se izdvaja za plate onih koje je gradonačelnik zaposlio i da se ne priča. Za to vrijeme, Banjaluka grca u dugovima. Nema novca za kapitalne projekte, ali ni za izmirivanje obaveza. Sve to na uštrb građana. Stanivuković je na početku mandata tvrdio kako će broj zaposlenih smanjiti kako bi ga uskladio sa Zakonom. Nije teško pogoditi sa čim je na kraju Stanivuković uskladio dodatnih 500 radnika.

Vukanović poručio da Stanivuković gazi svakoga kako bi došao do cilja, pa upitao: Otkud njegovim saradnicima stanovi i kola preko noći?

Vukanović poručio da Stanivuković gazi svakoga kako bi došao do cilja, pa upitao: Otkud njegovim saradnicima stanovi i kola preko noći?

- To su drugari, politički aktivisti PDP-a i oni koji su na različitim osnovama primljeni. Za njihove plate mjesečno se izdvaja 1,25 miliona KM. Dakle, 15 miliona KM godišnje plaćamo drugare i aktiviste PDP-a - izjavio je Srđan Amidžić, ministar finansija i trezora u Savjetu ministara.

"Diplome svih zaposlenih u GU biće objavljene". Obećao je to Draško Stanivuković na početku mandata. 

Stanivuković zloupotrebio panoramski autobus u predizborne svrhe i kampanju

Stanivuković zloupotrebio panoramski autobus u predizborne svrhe i kampanju

Spisak je objavio krajem 2020. I u naredne, skoro četiri godine, se ućutao. Teško je povjerovati da je gradonačelnik zaboravio na pompezno najavljenu ličnu kartu grada i "transparentnu" Gradsku upravu, jer su o broju radnika koji je zaposlio, on i njegovi saradnici upitani nekoliko puta. Pitali smo i mi. Nikom nikada nisu odgovorili. 

Pratite nas i putem Vibera