Bijeljina

Đurđević: Sarajevo i strani faktori otvaraju 'crvotočinu' za poništavanje volje građana Srpske

  • Izvor: ATV
  • 01.07.2024. 15:38

Zakoni i procedure su vrlo jasni: delegate u Dom naroda PS BiH bira i šalje Narodna skupština Republike Srpske koja je nosilac suvereniteta. 

Poručio je ovo predsjednik Gradske skupštine Bijeljine Aleksandar Đurđević.

"Sve i da nije provedena adekvatna procedura izbora, cijeli proces je morao biti vraćen tamo gdje počinje dakle u – Narodnu skupštinu. Ovako, u Sarajevu pokušavaju da otvore 'crvotočinu' kroz koju će i u budućnosti poništavati volju građana Republike Srpske, a odluke donositi iza kulisa", rekao je Đurđević.

"Ako želite vidjeti kome je u cilju ovakva odluka i ovakav način odlučivanja, pogledajte reakcije iz Sarajeva, gdje likuju nad time što, kako kažu, SNSD više nema 'kontrolni nacionalni paket' za usvajanja akata na nivou Doma naroda PS BiH. Na kraju krajeva, ovo neće uticati na sistem vlasti ni u Republici Srpskoj niti u zajedničkim organima, ali pokazuje koliko je neozbiljan rad CIK-a i koliko se nalaze pod političkim uticajem. Ionako poljuljano povjerenje građana u njihov rad sada je bespovratno izgubljeno!", zaključio je on.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.